Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 11:45

Bitcoin madenciliğinde Teksas merkez üs olma yolunda

Çin'in yasaklarından kaçan Bitcoin madencileri yeni merkez olarak ABD'yi seçti. Kripto para madencilik şirketlerinden Luxor Tech İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Alex Brammer, Teksas'ın yeni merkez üs olma yolunda ilerlediğini bildirdi.

Bitcoin madenciliğinde Teksas merkez üs olma yolunda
Bitcoin,,bitcoin madenciliği,,kripto para,

Cambridge Üniversitesince hazırlanan Bitcoin Madencilik Haritası'na göre dünyada Bitcoin madenciliğinin neredeyse yarısının gerçekleştiği Çin'deki madenciler, Pekin Hükümeti’nin kısıtlamalarının ardından rotayı ABD ve Kanada’ya çevirdi.

ABD'de Teksas eyaleti zengin enerji kaynakları, düşük enerji fiyatları ve eyalet yetkililerinin kripto paraya yönelik olumlu yaklaşımıyla madenciler için ideal bir destinasyon olarak öne çıkarken, madencilerin yeniden faaliyete geçmesinin biraz zaman alacağı ifade ediliyor.

Uzmanlar, kripto paraların Çin'deki yetkilileri rahatsız eden kontrol edilemez doğası ve çevresel etkilerine ilişkin soruların kripto para madenciliğinin yoğunlaşmasıyla ABD'de de gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Öte yandan, bazı uzmanlar gelecek dönemde madencileri teşvik edecek kripto paralara yönelik özel ekonomik bölgelerin ortaya çıkacağını savunuyor.

“ÇİN DEĞER BİLMEDİ”

Kripto para madenciliği alanında hizmet sunan Compass Mining Kurucu Ortağı Thomas Heller, Çin'in Bitcoin'i bir "tehdit" olarak gördüğünü söyledi. Heller, "Daha önce birçok Bitcoin madencilik şirketi, madencilik çiftliği inşa etmek için Çin'de altyapıya büyük miktarlarda yatırım yaptı. Şu anda hükümetin Bitcoin madenciliğinin devam etmesine izin vermenin değerini görmediğini düşünüyorum" dedi.

MADENCİLİK KÜRESELLEŞİYOR

Kripto para madenciliğinin giderek küreselleştiğinin altını çizen Heller, Güneydoğu Asya, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu'da da daha fazla çiftlik görülmeye başlandığını bildirdi.  Heller, “Madencilik operasyonları ne kadar çok yayılırsa tek bir hükümetin onları kapatması o kadar zor olur" dedi

ELEKTRİK MALİYETİ EN ÖNEMLİ KONU

Kripto para madencilik şirketlerinden Luxor Tech İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Alex Brammer da, "Bitcoin madencileri için en önemli şey elektrik maliyetleri ve bu nedenle ucuz elektrik bulabilecekleri herhangi bir ülke bir dereceye kadar onlar için çekici olacaktır. Buna ek olarak siyasi istikrar ve regülasyonların madencilik dostu olması da önemli” ifadelerini kullandı.

ESKİ EKİPMANLI MADENCİLER KAZAKİSTAN, RUSYA VE VENEZUELA’YA GİDİYOR

Eski nesil madencilik ekipmanlarına sahip madencilerin Kazakistan, Rusya ve Venezuela gibi ülkelere gittiğini anlatan Brammer, yeni jenerasyon madencilerin ise enerji fiyatlarının ucuz ve regülasyon anlamında istikrarın olduğu Kuzey Amerika ülkelerine geldiğini ancak madencilerin operasyonlarını taşımalarının milyonlarca dolara mal olduğunu aktardı.

TEKSAS MERKEZ ÜS OLMA YOLUNDA

Brammer, Teksas'ın Bitcoin madenciliğinin merkez üssü olma yolunda olduğuna işaret ederek, "Kripto para birimlerinin ne olduğunu, nasıl işlem görebileceklerini sınıflandırmak açısından oldukça gelişmiş bir düzenleyici çerçeveye sahipler." dedi.

Brammer, eyaletin yenilenebilir enerji kaynakları açısından da zengin olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...