Tgrt Haber
22 Nisan 2022 00:45 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 00:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge sinyali

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum" dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Erdoğan, sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Erdoğan, sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Bu yüzden milyonlarca çalışan merakla ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli bir sinyal geldi. Sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda paylaştıkları sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Erdoğan, 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaların yıl bitmeden neticelendireceğini vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET

14 Mart'ta sağlık çalışanlarına yönelik 5 müjde verdiklerini hatırlatan Erdoğan, "İlk müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, bu tür suçların katalog suç kapsamına alınarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenlemeydi. Komisyon aşaması biten bu teklif inşallah bayramdan sonra Genel Kurula gelerek, milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge sinyali

TAZMİNATI DEVLET ÜSTLENECEK

İkinci müjdenin Mesleki Sorumluluk Kurulu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: Bu düzenlemeyle, mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının önce Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir kurulda değerlendirilmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor. Yeni düzenleme, şayet doktorun kasıtlı ihmaline dayanmayan bir tazminat kararı söz konusuysa, vatandaşımızın mağdur olmaması için bunu da devletin üstlenmesini öngörüyor. Şiddetle aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de inşallah bayram sonrası Genel Kurul gündemine gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge sinyali

MALİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Üçüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız oldukça kapsamlı hazırlık gerektiren mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. İnşallah en kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız. Sabit ek ödemeleri bordroya yansıtılacak sağlık çalışanlarımızın bu sebeple herhangi bir hak kaybına uğramamaları da temin edilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge sinyali

3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Dördüncü müjdemiz, lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamına alınması başta olmak üzere mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum.

AİLE HEKİMLERİNİN ÜCRETLERİNDE ARTIŞ

Beşinci müjdemiz, aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışmaları yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha huzurlu ve daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...