Tgrt Haber
07 Eylül 2021 12:09

İBB, Metrobüsleri yerli Otokar'la yeniliyor

Metrobüslerin sık sık arıza yapması konuşulurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, araçları yenilemek için ihaleye hazırlanıyor. İETT Genel Müdürlüğü, 100 araç alımı için yerli otobüs üreticisi Otokar’a sözleşme mektubu gönderdi.

İBB, Metrobüsleri yerli Otokar'la yeniliyor
metrobüs,Otokar

İETT Genel Müdürlüğü, sık sık arıza ile gündeme gelen Metrobüsleri yenilemek için başlattığı süreci tamamlıyor. Daha önce ihalesi yapılan 100 adetlik araç alımında sözleşme aşamasına geçildi. İhaleyi alan yeril üretici Otokar'a sözleşme daveti gönderildi. 

Şirket İstanbullular için 21 metre uzunluğunda 200 yolcu kapasiteli metrobüs üretecek. Önümüzdeki 10 gün içerisinde imzalanacak sözleşme gereği Otokar, İETT'ye 3 yıl boyunca satış sonrası hizmeti de sunacak.

Metrobüslerin milli tasarım ve yerli üretim olacağının bilgisini paylaşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yeni aracın isminin KENT XL olacağını bildirerek, “2012 yılından bu yana 1000’den fazla şehir içi otobüsümüz İETT bünyesinde başarıyla hizmet veriyor, İstanbulluları taşıyor. Bu deneyimimizi ürün geliştirme çalışmalarımıza da yansıttık. Bu doğrultuda Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca yolcuya güvenli hizmet veren KENT'in 21 metrelik metrobüs versiyonunu geliştirdik" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...