Tgrt Haber
03 Haziran 2021 06:11

İş insanlarından Erdoğan ve Biden’e mektup

ABD’deki Türk iş insanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ABD Başkanı Biden’e mektup yazdı. NATO zirvesi öncesinde iş insanları , iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

İş insanlarından Erdoğan ve Biden’e mektup
erdoağn,,biden,,ekonomi,,nato zirvesi,

ABD’deki iş insanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’e, ABD ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini konu alan bir mektup kaleme aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-ABD İş Konseyi ve AmCham Türkiye, 14 Haziran’da Brükselde toplanacak NATO Zirvesi öncesinde, iki lidere ilettikleri mektubun ayrıntılarını paylaştı.

İki ülke arasındaki anlaşmazlıklara takılmak, geçmişe odaklanmak her iki tarafa da kaybettirdiği vurgulandı. Fırsatları kaçırmadan iki ülkenin de refahını artırmaya hizmet edecek ortak akıl oluşturulması istendi.

Mektupta “Amerikan ve Türk şirketleri arasındaki stratejik ortaklıklardan elde ettikleri olumlu sonuçların, ikili ilişkilerde gelişime açık çok sayıda fırsat olduğunu gösteriyor” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...