Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 06:40 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 06:45

15 Temmuz’un tek yabancı şehidi! Faslı Cevad Merroune

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında TRT’yi işgal eden hainlere karşı direnen Faslı Cevad Merroune şehit oldu. Cevad’ın ailesi “O, gözümüzün nuruydu. Türkiye'nin selameti için feda olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
15 Temmuz’un tek yabancı şehidi! Faslı Cevad Merroune
15 temmuz,Cevad Merroune,darbe girişimi

2010 yılında ülkesinden ayrılarak Türkiye’ye gelen Faslı Cevad Merroune15 Temmuz gecesi bu vatan için şehit oldu. İlk geldiği dönem işportacılık dahil birçok işte çalışan Cevad’ın şehadet gecesi yaşadıklarını daha sonra kız kardeşi ile evlenen Türk arkadaşı Yavuz Kaya anlattı.

“TÜRKİYE MISIR OLAMAZ”

Darbe girişimi sırasında köprü kapandığında Cevad’ın ‘Ne oluyor’ diye sorduğunu söyleyen Kaya, “İlk önce anlamadı, “Mısır’daki gibi hükûmeti devirmeye çalışıyorlar” deyince “Hayır buna izin vermemeliyiz. Türkiye Mısır olamaz. Erdoğan’ın akıbeti Mursi gibi olmamalı” diyerek yanımıza geldi. TRT’nin önüne vardığımızda FETÖ militanları pencerelerden üzerimize ateş ediyordu. İlk anlarda üç şehit verdik. On beşe yakında yaralımız vardı. İşte o ilk ateşte Cevad da şehit oldu” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DAN GELEN TEKLİFLERİ REDDETTİ

Yavuz Kaya, “Cevad’ın şehit olmasından beş ay sonra doğan oğluna da babasının ismi verildi. Aile üyelerinin tamamına Türk vatandaşlığı verildi. Üç yıl önce de şehidimizin kız kardeşi ile evlendim. Cevad Abi’miz altı yabancı dil biliyordu ve Avrupa’dan parlak iş teklifleri almıştı. Ama o Türkiye’de kalmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok severdi. Türkiye için canını verebileceğini söylerdi. Ve öyle de oldu” şeklinde konuştu

“AŞIK OLDUĞU TOPRAĞA DÜŞTÜ

Anne Asiye Merroune ise “Aile olarak İspanya’ya gitmesini istiyorduk ama o tam bir Türkiye ve Erdoğan aşığı idi. Aşığı olduğu lider ve millet için toprağa düştü” diye konuştu

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...