Tgrt Haber

Ağrı'da tarihe ışık tutan operasyon: 500 altın sikke kaçakçılardan kurtarıldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Şubat 2024 21:45 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 21:48
Ağrı'da tarihe ışık tutan operasyon: 500 altın sikke kaçakçılardan kurtarıldı
Ağrı,sikke

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, adeta bir “hazine avına” çıkarak tarihi eser kaçakçılarının planını bozdu. Gerçekleştirilen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 500 adet altın sikke ele geçirildi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 500 adet altın sikke ele geçirildi. Operasyonda iki kişi gözaltına alındı ve kaçakçılık şebekesinin diğer üyelerine ulaşmak için çalışmalar başlatıldı.

Ele geçirilen sikkelerin hangi döneme ait olduğu ve ne kadarlık bir değere sahip olduğu uzmanlar tarafından incelenecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığıyla mücadele kapsamında icra edilen çalışmalar sonucunda, il merkezinde, tarihi eser olduğu değerlendirilen 500 adet altın sikke ele geçirilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili olarak 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...