Tgrt Haber
12 Haziran 2022 21:45 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 22:37

Son dakika! Ankara'da Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara

Son dakika haberi: Ankara Valisi Vasip Şahin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Ankara'da Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara
Ankara,Meteoroloji,Sağanak,Fırtına,Sel,Hava durumu

Ankara'da 7 Haziran'dan bu yana etkili olan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Megakentin birçok bölgesinde etkili olan sağanak sel felaketine neden oldu. Altındağ ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan selde kaybolan İlkay Yiğin cansız bedt’ienine şehir merkezinden 3 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.

Yaşanan sel felaketlerinin ardından bugün de Meteoroloji, AFAD, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nden yeni uyarı geldi. Meteoroloji, Ankara'yı günlerdir etkisi altına alan yağışların çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

MGM ve AFAD'ın uyarıları dikkate alan  Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın gün boyu beklenen aşırı yağış nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, yarın için kuvvetli yağış beklendiğini belirterek ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 13 Haziran Pazartesi günü ilimizde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

https://twitter.com/vasipsahin/status/1536057746965118976

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...