Tgrt Haber
06 Mart 2023 06:33 - Güncelleme : 06 Mart 2023 06:37

Hatay'daki deprem sonrası İskenderun sular altında kaldı

Son dakika haberi: Hatay’da dün gece meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından deniz suyu taştı. Deniz taşmasının lodos kaynaklı olduğu belirtilirken bölgedeki vatandaşlarımız yaşananlardan dolayı tedirgin oldu. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
hatay,iskenderun,,deniz suyu

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde en çok yıkım alan illerin başında Hatay geliyor. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü ve hala yakınlarından haber alamayan vatandaşlarımızın bulunduğu deprem bölgesinde asılan kayıp ilanları yürekleri dağlarken zaman zaman artçı sarsıntılar da yaşanıyor.

DEPREM SONRASI DENİZ SUYU TAŞTI

Hatay’ın İskenderun Körfezinde dün gece saat 23.49’da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından deniz suyu taştı. Taşan deniz suyu bazı noktalarda kentin içerisine kadar girdi. Deprem nedeniyle sahil bandında meydana gelen yaklaşık 50 santimetrelik çökmenin de deniz sularının dışarıya taşmasını kolaylaştırdığı yetkililer tarafından ifade edildi.

KAYMAKAMLIK ‘LODOS’ DEDİ

İskenderun Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise deniz taşmasının depremle ilişkili olmadığının düşünüldüğü, lodos kaynaklı gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, “Depremden kaynaklı güvenlik güçlerimize şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum yok. İlçe genelinde taramalarımız devam ediyor” denildi.

https://twitter.com/DemiryurekSefa/status/1632502630571180032

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...