Tgrt Haber
26 Eylül 2019 14:25

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

İstanbul'da saat 13.59 sıralarında kent genelinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem birçok çevre ilde de şiddetli şekilde hissedildi.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı
bursa,deprem,marmara denizi,istanbul depremi

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bursa, Tekirdağ ve Bilecik gibi çevre illerde de güçlü şekilde hissedildi.

Bursa'da veliler okula koştu

Saat 13.59'daki Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem Bursa'da da hissedildi.

Bursa'da deprem sonrası okullar boşaltılırken, panik yapan veliler okullara koştu. Velilerin çocuklarına sarıldığı anlarda duygusal görüntüler yaşandı.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Deprem Bursa'nın ilçeleri ile Yalova'nın Çınarcık ilçesinde de paniğe sebep oldu. Burada da vatandaşlar bir süre sokağa çıktılar.

Kocaeli'de eğitime ara verildi

İstanbul merkezli depremin hissedildiği Kocaeli’de vatandaşlar panikle sokaklara çıktı.

Silivri açıklarında etkili olan deprem Kocaeli’de de hissedildi. İş yerleri ve evlerinde sallanan vatandaşlar panikle dışarı çıktı.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Sokaklarda büyük panik yaşayan vatandaşlar bir anda sallandıklarını ve panikle dışarı çıktıklarını söylediler.

Tedbir amaçlı okullar tahliye edilerek eğitime yarım gün ara verildi.

Sakarya'da vatandaşlar sokağa koştu

Deprem Sakarya'da da hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Yaşanan deprem sonrası çok korktuklarını belirten vatandaşlar bir daha Allah bu acıyı yaşatmasın diye temennide bulundu.

Sallandık, korkuyoruz

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İsmail Adak, "Dükkandaydık yemek yapıyorduk aşırı derecede hissettik. Başım döndü zaten, deprem olduğunu anladık ve hepimiz dışarıya çıktı, sokağa attık kendimizi. Şuanda sokaktayız. Sallandık, korkuyoruz” dedi.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Çok korktuk

Batıkan Gazoz ise yaptığı açıklamada, "Erkek kuaförüyüz, oturuyorduk sokağımızda. Taburede baya hissettik, şiddetliydi. Tam karşımızda direkler vardı onlar baya sallanıyordu. Sabah İstanbul’da olan depremin devamı herhalde. Allah bir daha yaşatmasın depremi yaşadık, gördük büyük acılarımız oldu, kaybettiklerimiz oldu. Çok kötü yıkıntılar oldu Allah bir daha yaşatmasın inşallah, büyük korktuk, bütün esnafımız sokağa çıktı” derken, Elinde küçük çocuğuyla sokağa fırlayan Elif Çetin, “Valla çok korktuk iki bebek ile beraberdim, beşik gibi sallanınca direk kendimizi dışarıya attık” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'da birçok ilçede hissedildi

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre, yerin 12 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü Silivri ve Marmara Ereğlisi'nin 20 kilometre açıkları. Sarsıntının meydana geldiği noktanın İstanbul merkezine uzaklığı ise 67 kilometre. Deprem Trakya genelinde Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilçede de hissedildi. Sarsıntı anında bazı vatandaşlar paniğe kapılarak dışarı çıktı.

Düzce yoğun şekilde sallandı

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da yaşanan depremde büyük yara almış Düzce’de de yoğun şekilde hissedildi. Depremin olduğu anlayan vatandaşlar kendilerini binalardan dışarı attılar. Vatandaşlar binalardan çıkarken bazı iş yerlerindeki avizelerde sallanmaya devam etti. Bir çok vatandaş dışarıda hemen yakınlarını aramaya başladı.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Depremi hisseden vatandaşlar önce başlarının döndüğünü fakat avizelerin sallanması ile deprem olduğunu anladıklarını söylediler.

Bilecik halkı sokağa çıktı

İstanbul’un Silivri ilçesinde Marmara Denizi açıklarında, Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre 5,8 şiddetinde meydana gelen deprem Bilecik’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar hemen kendilerini sokağa atarken sarsıntının Bilecik’te 5-6 saniye sürdüğü kaydedildi.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Yalovalılar yakınlarına ulaşamadı

Merkez üssü İstanbul Silivri açıkları olan 5.8 şiddetindeki deprem Yalovalıların panik yaşamasına sebep oldu. Yalova’da da şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrasında sokağa dökülen vatandaşlar uzun süre kendilerine gelemedi. Telefonlara sarılan vatandaşlar şebekelerin çökmesi yüzünden yakınlarına ulaşamadı.

İstanbul depremi çevre illeri de salladı

Edinilen ilk bilgilere göre Yalova’da herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Bazı yerlerden korkan kimi vatandaşların baygınlık geçirdiği öğrenilirken, vatandaşlar uzun süre ev ve dükkanlarına girmedi.

Eskişehir'de paniğe neden oldu

İstanbul’un Silivri ilçesinde Marmara Denizi açıklarında, Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Eskişehir’de de hissedildi.

Yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde oluşan deprem, Eskişehir kent merkezinde de paniğe neden oldu. Depremin ardından bazı vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Depremin, geniş bir alanda hissedildiği kaydedildi. Deprem sonrasında kentte herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...