Tgrt Haber
17 Aralık 2016 09:12

Kayseri'de bombalı saldırı | Üniversite önünde patlama, Şehitlerimiz ve yaralılar var | Son dakika haberleri

Kayseri'de sabah saatlerinde gelen son dakika haberi tüm ülkeyi sarstı. Çarşı iznine çıkan sivil askerlerin de bulunduğu halk otobüsü yol güzergahı üzerinde bomba yüklü araçla patlatıldı. TSK alçak saldırıda 13 askerimizin şehit olduğunu, 48 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Saldırının yapıldığı saatlerde 13 olan şehit sayısı, 14'e yükseldi. Ayrıca saldırıda sivil yaralıların da olabileceğini belirtti. Terörle mücadele eden komandoların hedef alındığı saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar "Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Altısı ağır 55 yaralı var. 12'si yoğun bakımda. Sekiz şehidimizin kimliği belirlendi" dedi.

Kayseri'de bombalı saldırı | Üniversite önünde patlama, Şehitlerimiz ve yaralılar var | Son dakika haberleri
kayseri,

Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu. Patlama sonrası TSK'dan yapılan ilk açıklamada 13 askerimizin şehit, 48 askerimizin de yaralı olduğu bildirildi. Saldırının yapıldığı saatlerde 13 olan şehit sayısı, 14'e yükseldi. Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu. Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi.

 "Türkiye toplu bir saldırıyla karşı karşıya"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kayseri’deki saldırıya ilişkin, "Gerçekten Türkiye toplu bir saldırı ile karşı karşıya. Çok organize, planlı ve hesaplı bir saldırı ile karşı karşıya" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şehitler Tepesi’ne gelerek karanfil bıraktı. Gazetecilerin Kayseri’de meydana gelen terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtlayan Özlü, "Saldırıların ne kadar planlı programı olduğu görülüyor. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. 14 şehit 48 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörle ilgili konu hep Türkiye’nin gündeminde. Gerçekten Türkiye toplu bir saldırı ile karşı karşıya. Çok organize, planlı ve hesaplı bir saldırı ile karşı karşıya. Bir hafta önce burada polislerimize saldırı yapılıyor, bir hafta sonra Kayseri’de askerimize saldırılıyor. Çok şey söylendi, konuşuldu. Naslı hendekler kazıldı, tuzaklar kurdular üstesinden geldiysek, bunun da Türkiye üstesinden gelecektir. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

ŞEHİT SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"Girdikleri eylemler yok olup gitmelerini engelleyemeyecek"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Ne yaparlarsa yapsınlar, girdikleri eylemler bu hainlerin yok olup gitmesini engelleyemeyecek" dedi.

Bakan Elvan, Kayseri’deki hain saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından bir değerlendirme yaptı. Bakan Elvan şunları dedi:

"Hain teröristler en aşağılık, en kalleş yöntemle yine kahpece saldırdılar. Bunlar; çarşı iznine çıkan askerleri, masumları ve sivilleri hedef alacak kadar şeref yoksunu. İnsanlığını kaybetmiş bu şerefsizler sürüsüne gereken cevabı en kısa sürede vereceğiz. Gencecik yavrularımızın, evlatlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, girdikleri eylemler bu hainlerin yok olup gitmesini engelleyemeyecek. Milletimizin desteği ile terör örgütlerini yok edeceğiz. Nerede olursa olsun gizlendikleri inleri başlarına yıkacağız. Onların arkasındaki karanlık güçler de bundan nasibini alacaktır. Kayseri’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Valilik: Kan ihtiyacı bulunmamaktadır

Kayseri Valiliği, kan ihtiyacının bulunmadığı konusunda vatandaşları telefon mesajıyla bilgilendirdi.

Kayseri’deki bombalı saldırısı sonrası vatandaşlar kan vermek için hastanelere akın ederken, Kayseri Valiliği cep telefonu mesajıyla vatandaşları bilgilendirdi. Kan ihtiyacının kalmadığı belirtilen mesajda, “İlimizde menfur saldırı neticesinde kan ihtiyacı giderilmiştir. Kan ihtiyacı bulunmamaktadır” denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı’dan bilgi aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı telefonla arayarak Kayseri’de gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı’yı arayarak terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı’ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'de meydana gelen hain saldırıyla ilgili kameralar karşısına geçti.

 "Hastanelerimizde 55 yaralımız var. 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda 6'sının durumu ağır" diyen Bakan Soylu, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgusunda bulunarak şunları söyledi:

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

"Ülkemizin birliğine, Türkiye'nin hedeflerine kasıttır. Türkiye'nin terörle mücadelesinde geri adım atmasının hesabı yapılıyorsa, bu bekleniyorsa bilinmeli ki bu terör saldırıları bizim terörle mücadelemizdeki kararlılığımızı çok daha zirveye taşımaktadır. Güvenlik kuvvetlerimizle, hükümetimizle, devletimiz ve milletimizle bu kararlılığı aynı anlayışla sürdüreceğiz.

15 TEMMUZ'U BAŞARAMAYANLAR ALÇAKÇA SALDIRIYORLAR

Şu çok net ve açıktır, 15 Temmuz'dan sonra, 15 Temmuz'u başaramayanlar el birliğiyle Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya ve insanımızı umutsuzluğa sevk etmeye çalışıyor.

TÜRKİYE'DE TERÖR BİTECEKTİR
Şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Bu eylem türü dünyanın en alçak eylem türüdür. Bombayla kimi zaman savunmasız, kimi zaman güvenlik kuvvetlerimiz başka bir hal içindeyken hedef alınmaları en alçak eylem türüdür. Misliyle karşılık verildiğinden emin olabilirsiniz. Bu mücadeleyi yapan kahramanlarımıza güvenmeye ve sağ duyuya davet ediyorum"

TSK ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 14 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.

TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 14 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

KAYSERİ'DEKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayseri'deki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

Yıldırım bakanlarla bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda, terör saldırısına dair ilgili bakanlarla bir araya geldi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.
 

Erdoğan, Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki terör saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri yakından takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan terör saldırısı hakkında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile görüşerek, olaya ilişkin bilgi aldığını bildirdi.

PATLAMADA ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İHA muhabirinin bildirdiğine göre patlamadan etkilenen otobüste  şehitler de var. Patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

KAYSERİ'DE Kİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Kayseri'de bombalı saldırı | Üniversite önünde patlama, Şehitlerimiz ve yaralılar var | Son dakika haberleri
Kayseri'de bombalı saldırı | Üniversite önünde patlama, Şehitlerimiz ve yaralılar var | Son dakika haberleri

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Kayseri'den son dakika haberi. Kayseri'de büyük patlama bir patlama meydana geldi. Seyir halinde iken Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.

Kayseri'de meydana gelen patlamanın ardından yaralılar için kan anonsu yapılıyor.

Kayseri'de sabah saatlerinde gelen son dakika haberi tüm ülkeyi sarstı. Çarşı iznine çıkan sivil askerlerin de bulunduğu halk otobüsü yol güzergahı üzerinde bomba yüklü araçla patlatıldı. TSK alçak saldırıda 14 askerimizin şehit olduğunu, 48 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Ayrıca saldırıda sivil yaralıların da olabileceğini belirtti. Terörle mücadele eden komandoların hedef alındığı saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar "Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Altısı ağır 55 yaralı var. 12'si yoğun bakımda. Sekiz şehidimizin kimliği belirlendi" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...