Tgrt Haber
11 Ekim 2023 18:55 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 20:43

Son dakika! Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti: Mehmetçik'in görev süresi 1 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberi: Mehmetçik'in Lübnan’da görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Meclis'e sunulan tezkere kabul edildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti: Mehmetçik'in görev süresi 1 yıl daha uzatıldı
TSK,Mehmetçik,Lübnan,TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda Lübnan'da konuşlu UNIFIL'e Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşüldü. Görüşmelerin sonunda tezkere kabul edildi.  

SADECE YEŞİL PARTİ 'HAYIR' OYU VERDİ

Tezkereye Yeşil Sol parti Grubu 'hayır' oyu verirken diğer parti grupları 'evet' oyu verdi. Tezkerenin kabul edilmesi sonucunda Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin bir yıl daha uzatılmasına karar verildi. 

LÜBNAN TEZKERESİ

Türkiye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 11 Ağustos 2006'da kabul ettiği karar ile TBMM'nin 5 Eylül 2006 tarihli kararıyla verdiği izin çerçevesinde, UNIFIL'e TSK unsurlarıyla katkı sağlamıştı. 

Kararla birlikte Türkiye, UNIFIL'e yaptığı katkılarla barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlenmişti. Bu kapsamda UNIFIL'in görev süresinin BMGK'nin kararıyla 31 Ağustos 2023'e kadar uzatılmıştı. TBMM'den geçen kararla birlikte TSK'nın görev süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...