Tgrt Haber
17 Şubat 2022 11:06 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 12:00

Hablemitoğlu suikastını dakika dakika anlattı: Emri komutan verdi, keşif yaptım, tetikçiyi götürdüm

MİT tarafından Ukrayna’dan getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadeleri ortaya çıktı. Emri rütbeli bir ismin verdiğini belirten Bozkır, hurdacı kılığında keşif yaptığını, tetikçiyi olay yerine kendisinin götürdüğünü itiraf etti.

Necip Hablemitoğlu cinayetinin detayları ortaya çıktı. Nuri Gökhan Bozkır, itirafçı oldu, suikastı dakika dakika anlatı.
Necip Hablemitoğlu cinayetinin detayları ortaya çıktı. Nuri Gökhan Bozkır, itirafçı oldu, suikastı dakika dakika anlatı.

18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında MİT’in yaptığı operasyon sonucunda Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen soruşturmanın en kritik ismi Nuri Gökhan Bozkır, geçtiğimiz hafta Ankara’da tutuklanmıştı. Bozkır’ın savcılıkta verdiği ifadeler ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca, Bozkır’ın ifadelerine ulaştı. İtirafçı olan Bozkır, cinayet ile ilgili kritik isimlerden bahsetti. Savcıya verdiği ifadesinde Bozkır, suikasta dair ayrıntılı beyanlarda bulundu.

2002 yılı Kasım ayı ortalarında o dönemde üst düzet rütbede bulunan bir ismin kendisini çağırdığını ve Hablemitoğlu’nu örtülü görev kapsamında hedef olarak bildirdiğini belirten Bozkır, rütbeli ismin kendisinden Portakal Çiçeği Sokak'ta keşif yapmasını istediğini anlattı. Bozkır, görev kapsamında hurdacı kılığında Hablemitoğlu’nun evinin bulunduğu bölgede keşif çalışması yaptığını belirtti. Üzerine eski kıyafetler giydiğini, hurdacıdan hurda taşımak için araç aldığını aktaran Bozkır, “Arızalı bir şofbeni aracın içine koydum. Daha sonra Portakal Çiçeği Sokağı'na gittim. Gündüz vaktiydi. Yavaşça çıkıp çevreyi rahat kontrol edebilmek için Mesnevi Sokak'tan Portakal Çiçeği Sokağı'na doğru yokuş yukarı çıktım. Tespitleri not alıp rapor haline getirdim. Raporu da emri veren kişiye teslim ettim” dedi. Bozkır, ‘tetikçiyi olay yerine götürdüğünü, suikastı kendisinin gerçekleştirmediğini ve cinayet sonrasında da arabayla alıp evine bıraktığını’ iddia etti.

Hablemitoğlu suikastını dakika dakika anlattı: Emri komutan verdi, keşif yaptım, tetikçiyi götürdüm

RÜTBELİ İSİMDEN “ÖRTÜLÜ” GÖREV, HEDEF “HABLEMİTOĞLU”

Üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 yılında Kasım ayının ortalarında kendisini çağırdığını belirten Bozkır, “örtülü bir görev olduğunu, hedefin Hablemitoğlu olduğunu aktardı. İsmin, kendisinden Portakal Çiçeği Sokağı'nda keşif yapmasını ve ismini verdiği bir başka üst rütbede bir isim ile gerekli koordinasyonu sağlamasını istediğini” söyledi. “Görevde kullanılması için kendisine bir operasyonel hat verildiğini” de aktaran Bozkır, buna karşın Hablemitoğlu’nun öldürüleceğini bilmediğini de iddia etti.

HURDACI KILIĞINDA KEŞİF

Keşif için kendisine, aldığı eğitimler gereği bir maske görev uydurması gerektiğini belirten Bozkır, “Hurdacı kılığında gidebileceğimi düşündüm. Üzerime eski kıyafetler giydim. Bir hurdacıya giderek hurda taşıyıcı bir araç aldım. Arızalı bir şofbeni aracın içine koydum. Daha sonra Portakal Çiçeği Sokağı'na gittim. Gündüz vaktiydi. Yavaşça çıkıp çevreyi rahat kontrol edebilmek için Mesnevi Sokak'tan Portakal Çiçeği Sokağı'na doğru yokuş yukarı çıktım” diye konuştu.

"RAPOR HAZIRLADIM"

Portakal Çiçeği Sokağı'nın kameralar ve güvenlik noktalarını, araç ve yaya trafiğini keşif görevi kapsamında belirlemeye çalıştığını ifade eden Bozkır, keşfi yaptıktan sonra ise tespit ettiği hususları rapor haline getirmek için eve gittiğini, tamamladığı raporu ise emri kendisine veren isme sunduğunu söyledi. Bozkır, ismin koordinasyon için temasa geçmesini söylediği diğer isme hazırladığı raporu götürmesi emrini verdiğini, daha sonra raporu bu kişiye teslim ettiğini söyledi.

Hablemitoğlu suikastını dakika dakika anlattı: Emri komutan verdi, keşif yaptım, tetikçiyi götürdüm

“TETİKÇİYİ GÖTÜRÜP GETİRDİM”

Suikast günü mesai sonrasında cep telefonunu kapatarak evde bıraktığını kaydeden Bozkır, kendisine verilen operasyonel hattı daha önce satın aldığı bir başka telefona taktığını söyledi. Tetikçi olduğunu iddia ettiği kişinin bir süre sonra kendisini bu hattan aradığını belirten Bozkır, “Bana kendisini evinin bulunduğu yerden almamı söyledi. Mesai bitmeden önce bir arkadaştan arabasını almıştım. Tetikçiyi söylediği yerden bu arabayla aldım. Evin yakınındaki boş arazide indirdim. 'Beni bu sokaktan (Portakal Çiçeği) alırsın' dedi. Sokağa çıkan ara sokaklardan birinde beklemeye başladım. 5-10 dakika sonra silah sesi duydum. Sokağa girerek tetikçiyi aldım ve evine bıraktım” ifadelerini kullandı.

“OLAY YANLIŞTI, PİŞMANIM”

Daha sonra ise telefonu imha ettiğini belirten Bozkır, suikastta kullanılan silahın Mogan Gölü’ne atıldığına ilişkin daha önce çizdiği kroki için de “İnandırıcı olması için çizdim. Ancak bu kroki gerçek değildi” dedi. Silahın nerede olduğunu bilmediğini aktaran Bozkır, Bu olay yanlıştı. Bildiklerimi anlattım. Olayın ortaya çıkması için çabaladım. Pişmanım” diye konuştu.

FETÖ'YÜ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu, Alman vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla gündeme gelmişti. Hablemitoğlu, "Etki Ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar" başlıklı raporunda FETÖ'nün CIA ile bağlantısını ortaya koymuş, FETÖ’nün devlet içine sızarak kritik kadroları ele geçirdiğine dikkat çekmişti.

"Gülen cemaatinin" silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini "Köstebek" isimli kitabında yapan Hablemitoğlu, iktidarı ele geçirdikten sonra elebaşı Gülen'in Türkiye'ye Humeyni gibi dönmeyi planladığını belirtmişti. Ayrıca Hablemitoğlu, “Gülen cemaatinin” Türkiye'nin karşılaştığı en önemli tehdit olduğuna dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...