Tgrt Haber

Son dakika! Bursa'da 5,1 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi (AFAD son depremler)

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 10:43 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 11:48
deprem,istanbul

Son dakika haberi: Marmara'da sabah saat 10.42 sıralarında deprem oldu. Merkez üssü Bursa Gemlik olan deprem İstanbul'da da hissedildi. AFAD'ın 5,1 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem büyük paniğe yol açtı. Deprem sonrası AFAD ve İçişleri Bakanlığından peş peşe açıklama gelirken, bölgede artçı sarsıntılar da meydana geldi.

Marmara Bölgesi sabah saatlerinde depremle sarsıldı. Bursa merkezli olduğu belirtilen deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin Gemlik Körfezi'nde gerçekleştiğini duyurdu. AFAD verilerine göre saat 10:42'de meydana gelen deprem, 8,98 kilometre derinlikte oluştu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa, Mudanya açıkları), saat 10.42’de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1731581027464736770

BÖLGE BEŞİK GİBİ: PEŞ PEŞE DEPREM

Gemlik Körfezi'nde 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar devam ediyor. 8'den fazla artçı sarsıntının meydana geldiği bölgede; saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde, saat 10.57'de ise 3,5 büyüklüğünde deprem oldu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN DEPREM PAYLAŞIMI

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara'da paniğe yol açan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Denizi #Gemlik Açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1731582927497011608

İMAMOĞLU: OLUMSUZ DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da depremle ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu paylaşımında, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1731583583804924231

İstanbul Valisi Davut Gül de olumsuz bir ihbar olmadığını dile getirdi. Vali Gül sosyal medyadaki paylaşımında, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin." mesajını verdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: KISA AMA SERT VURDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TGRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada bölgeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Aslında kısa süreli bir depremdi ama sert vurdu. 2 katlı bir binada yaşamama rağmen ciddi sallandım. Tek katlı binalarda bile ciddi sallantı olduğu belirtildi.  Yıkım, yaralanma gibi bir durum olmadı. Farklı ilçelerden de ihbarlar geldi. 12 noktada kentsel dönüşüm yapılıyor. Yenilemeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların hızlanması gerekiyor.”

ULAŞTIRMA BAKANI SAYAN: İLETİŞİMİ ETKİLEYEN OLUMSUZLUK YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında meydana gelen depreme ilişkin açıklamasında, "Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli" ifadesini kullandı.

BAKAN KOCA: TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir."

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ (TIKLAYINIZ)

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ (TIKLAYINIZ)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...