Tgrt Haber
22 Ekim 2021 18:00

Sosyal medya fenomeni Pucca’ya hapis cezası

‘Pucca’ ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Yıldırım twitter paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya fenomeni Pucca’ya hapis cezası
Pucca,sosyal medya,,fenomen,,Pınar Yıldırım

Sosyal medya fenomeni ‘Pucca’ ismiyle tanınan Pınar Yıldırım'ın twitter paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada karar açıklandı. Anadolu 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mahkeme, sanık Pınar Yıldırım’ı “halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırdı. 

DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASI İSTENDİ

Sanığa verilen ceza miktarı, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunması ve kişisel özelliklerini göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık Yıldırım’ın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına hükmedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...