Tgrt Haber
20 Aralık 2022 13:52 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 16:33

Covid-19’un en yaygın semptomuydu, geri döndü!

Dünya Covid-19 ile mücadeleye devam ediyor. Kış ayları olması nedeniyle artış gösteren Covid-19’un ilk dönemlerinde en önemli semptomu yeniden sahneye çıktı. Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yaptı. 

Covid-19’un en yaygın semptomuydu, geri döndü!
Covidd-19,Koku kaybı

Kış aylarında olunması nedeniyle Covid-19 vakalarında ciddi bir artış gözlemleniyor. İngiltere’de 5 Aralık'a kadar Covid-19 vakası 1,3 milyonu buldu. Bu rakamın önümüzdeki haftalarda daha da artması bekleniyor. İngiltere’de en yaygın ilk 10 Covid semptomuna koku alma duygusu yeniden eklendi. Koku alma duygusunda kayıp, klasik Covid-19’da daha yaygın olan ancak Omigran varyantında nadir görülen bir semptomdu. 

ZOE Sağlık Çalışması en önemli Covid semptomlarını ve bunların zaman içinde nasıl geliştiğini izledi.  Boğaz ağrısı şu anda en çok bildirilen semptom olmakla beraber devamında burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, balgamsız öksürük, baş ağrısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı ve kas ağrıları takip ediyor. 

YENİDEN İLK 10’A GİRDİ

ZOE,  koku kaybı (anosmi), ateş ve nefes darlığı gibi önceki "geleneksel" semptomların eskisinden daha az yaygın olduğunu söyledi. Ancak değişen koku alma duyusu artık virüsün en yaygın 10. belirtisi olarak geri döndü.  Yaygın semptomlar listesinde anosmi 14. sırada ve nefes darlığı 16. sırada. Koku kaybı, hastalığa sahip kişilerin yalnızca yaklaşık %16'sı bunu yaşıyor.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre Covid-19, geçen hafta özellikle 85 yaş üstü ve 5 yaş altı çocuklar ağırlıklı olmak üzere hastaneye yatan vakalarda ciddi bir artış oluğunu kaydetti.

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...