Tgrt Haber

Star Trek’in ünlü oyuncusu Nichelle Nichols’un külleri uzayda uçuşacak!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
28 Ağustos 2022 10:50 - Güncelleme : 28 Ağustos 2022 11:33
Star Trek’in ünlü oyuncusu Nichelle Nichols’un külleri uzayda uçuşacak!
star trek,Nichelle Nichols,uzay

60’lı yıllara damga vuran ABD’nin efsanevi dizisi Star Trek’in ünlü oyuncusu Nichelle Nichols, haziran ayında hayatını kaybetmişti. Ünlü oyuncunun vasiyeti üzerine yakılan bedeninin külleri, Star Trek’in hayata veda eden diğer oyuncuları ile birlikte uzayın derinliklerine bırakılacak.

ABD’nin unutulmaz dizisi Star Trek’teki “Teğmen Uhura” rolüyle ekranların ilk siyahi yıldızlarından biri olan Nichelle Nichols, haziran ayında hayata veda etti. Enterprise uzay gemisiyle uzayın derinliklerini keşfeden ve mürettebatın serüvenlerini konu alan Star Trek dizisindeki rolü sebebiyle sıkça ABD Uzay Ajansı NASA'nın etkinliklerine katılan Nichols’ün küllerinin geçtiğimiz yıllarda vefat eden diğer üç Star Trek oyuncusunun külleriyle uzayın derinliklerine bırakılacağı belirtildi.

Star Trek’in ünlü oyuncusu Nichelle Nichols’un külleri uzayda uçuşacak!

NİCHOLS'UN KÜLLERİ VULCAN CENTAUR ROKETİYLE UZAYA FIRLATILACAK

Haziran ayında 89 yaşındayken hayatını kaybeden Nichols'un küllerinin, bu yılın sonunda Vulcan Centaur roketiyle uzaya fırlatılacağı ve daha sonra uzayın derinliklerine bırakılacağı belirtildi. Nichols'e, geçen yıllarda hayata veda eden dizinin yapımcısı Gene Roddenberry, dizinin diğer oyuncularından eşi Majel Barrett-Roddenberry ve "Scotty" karakterinin sahibi James Doohan'ın eşlik edeceği ifade edildi. Uçuşu gerçekleştirecek şirket yetkilileri "Star Trek" kadrosunun külleriyle birlikte 200'den fazla mesaj, kalıntı, kül ve DNA örnekleri içeren kapsüllerin uzayın fırlatılacağını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...