Tgrt Haber
24 May 2022 13:00 - Güncelleme : 24 May 2022 14:42

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika yöntem: Yumurta kabuklarıyla kör bıçaklara elveda deyin!

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika bir yöntemle karşınızdayız. Kör bıçaklar mutfakta en sinir bozucu durumlardan biridir. Mutfakta en çok kullanılan malzemelerden olan blender bıçaklarının zamanla körelmesi performansını düşürür. Peki Blender bıçaklarını keskinleştirmek için yumurta kabuklarını hiç denediniz mi? Eğer denemediyseniz sizi bu can sıkıcı durumdan kurtaracak yumurta kabuğu yöntemini detaylarıyla açıkladık. İşte blender bıçaklarını yenileyen muhteşem yöntem…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika yöntem: Yumurta kabuklarıyla kör bıçaklara elveda deyin!
yumurta

Mutfakta elimiz ayağımız olan blender, en çok kullandığımız malzemelerin başında geliyor. Ancak zamanla körelen bıçakları istediğimiz verimi almanıza engel oluyor ancak yenilemekte oldukça pahalıya mal oluyor. Neyse ki sizi tüm bu dertlerden kurtaracak harika bir çözüm önerimiz var. Hazırsanız blender bıçaklarını keskinleştiren harika yöntemi açıklıyoruz: Yumurta kabukları! Evet yanlış duymadınız yumurta kabukları blender bıçaklarınızı keskinleştirmek için hem basit hem de masrafsız bir yöntem. Peki nasıl olacak? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İşte püf noktalarıyla blender bıçaklarını keskinleştirmenin en kolay yolu…

BLENDER BIÇAKLARI NASIL KESKİNLEŞTİRİLİR?

Bu işlem için ilk olarak yumurta kabuklarını çöpe atmamak olmalı. Kahvaltılarda kullandığınız yumurta kabuklarını çöpe atmadan saklamalısınız. Yumurta kabuklarını yıkadıktan sonra kabın içine alıyoruz ve üzerini streç film ile kapatıyoruz. Ardından orta boy blender için gereken 18-22 adet yumurta kabuğunu buzdolabında bekletme aşamamız geliyor. Aman dikkat! Yumurtaları buzdolabına koymanız çok önemli, yoksa kabuklar zamanla kokmaya başlayabilir.

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika yöntem: Yumurta kabuklarıyla kör bıçaklara elveda deyin!

YUMURTA KABUKLARI NASIL AYIRILMALI?

Yumurta kabuklarını ayırırken ortadan ikiye ayrılmasına özen gösterilmeli. Yumurtayı ortadan ikiye bölmüşüz de öylece bırakmışız gibi olabildiğince 2 parçadan oluşmalı. Bıçakları bilemek için gereken şeylerin başında her zaman olduğu gibi sert ve katı cismin, bıçaklara sürtmesi gerekiyor. Ufalanmış kabuk ve kırıntı hâline gelmiş herhangi bir yapı, bileme performansımızı olumsuz etkileyebilir. Böylelikle ilk aşamada yer alan bileme için gerekli kısmı tamamlamış oluyoruz.

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika yöntem: Yumurta kabuklarıyla kör bıçaklara elveda deyin!

BİLEME UYGULAMASI NASIL YAPILMALI?

  • Gerçekleşmesi en çok istenilen yöntemin görüntüsünü anlatarak başlayalım önce. Yumurta kabuğunu hiç kırmadan sadece ufak delik açıp içindeki sıvı kısmı dışarı çıkarıyoruz. Artık tam olarak hazır kabuğumuz var.
  • Karıştırıcımızın içine attıktan sonra soğuk suyu üzerine döküyoruz. Suyun çok fazla olmaması burada kilit noktamız. Blender döndükçe kabukların çıtırtısı size fazlasıyla rahatlık verebilir.
  • Çırpılan yumurta kabuklarının kum hâlini alması gerekli. Aslında kum kadar küçülmüş kabukları çöpe atmak yerine kullanabileceğiniz birçok yer mevcut. Örneğin, temizlenen yumurta kabukları iyice çırpıldıktan sonra kaşıklanabilir.
  • Kabukları yediğinizde vücudunuza aldığınız bol kalsiyum sayesinde kemiklerinizin güçlenmesi ve kas liflerinizin canlanması bile mümkün. Yeme haricinde de kullanmanızı kesinlikle öneririz. Bitkiler için de yumurta kabuklarının faydalı olduğunu söylemeden geçmeyelim. 'Yok, ben illa atacağım.' derseniz lavaboya dökmemeniz gerekiyor. Lavabolar tıkandığında rahatlıkla açılabilir olsa da sert yapıdaki yumurta kabukları herhangi bir tıkanıklıkta borunun yeniden açılmasını neredeyse imkânsız hâle getiriyor.

İŞLEMİN TAMAMLANDIĞINI NASIL ANLAYABİLİRİZ?

Uygulamadan önce bıçağımızın ilk hâline bakınca artık kenarları yıpranmış ve bariz şekilde keskinliğini yitirmiş zavallı bıçaklar gözümüze çarpmıştı. Yumurta kabuklarımızı attık, suyumuzu kattık ve işlemimiz bitti. Bıçakları çıkardığınızda gördüğünüz şey sizi fazlasıyla şaşırtabilir. Bıçaktaki dalgalı yapı artık gitmiş, yerine tamamen keskin duran bir çift bıçak gelmiş olacak. Yapısı biraz incelmiş olsa da önemli olan işlevi sonuçta. Bıçaklarınızın tekrar bilenmeye ihtiyacının olup olmadığını kontrol etmek için referans ararsanız salatalıkları kullanabilirsiniz. Aynı baskıyı uyguladığınızda salatalığın ne kadar rahat kesilip kesilmediğine bakabilirsiniz. Her seferinde uygulayabileceğiniz bu işlem, sizin en büyük yardımcınız olacak.

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için harika yöntem: Yumurta kabuklarıyla kör bıçaklara elveda deyin!

VİTAMİNİ KABUĞUNDA SÖZÜNÜ YENİLİYORUZ: ARTIK KESKİNLİĞİ KABUĞUNDA!

Artık keskinliği kabuğunda! Yaptığımız işlemler sonrasında keskinleşen bıçaklarımızla leziz yemekler yaparken 'Biraz daha keskinlikten zarar gelmez.' diyerek bir yandan yumurta kabuklarını biriktirmeye devam etsek fena olmaz, ne dersiniz?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...