Tgrt Haber

Bugüne kadar kaç adet Togg T10X satıldı? Toplam teslimat sayısı belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
06 Temmuz 2023 14:33 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 14:33
Bugüne kadar kaç adet Togg T10X satıldı? Toplam teslimat sayısı belli oldu
togg t10x,togg zam geldi,togg fiyat listesi

Yerli otomobil Togg'un teslimat sayısı hızla artıyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), bugüne kadar kaç adet Togg T10X aracı teslim edildiğini açıkladı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), 2023 Haziran ayında otomobil üreticilerinin teslimat rakamlarını açıkladı. Yayınlanan bu raporla birlikte Türkiye'nin yerli ve milli otomobil üreticisi Togg'un da bugüne kadar kaç adet otomobil teslimatı gerçekleştirdiği belirlendi.

TOGG T10X'İN TESLİMAT SAYISI 808'E ÇIKTI

ODMD'nin Mayıs ayını kapsayan raporuna, 306 adet T10X aracı teslim edildiği yansımıştı. Haziran ayında ise şirket, T10X'i satın almaya hak kazanmış 502 kişiye daha aracını ulaştırdı. Açıklanan son rakamlarla birlikte bugüne kadar teslim edilen Togg T10X sayısı 808'e ulaşmış oldu.

İlk Togg T10X aracı Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim edildi. Ardından Togg, Mart ayında ön siparişleri almaya başladı ve Nisan - Mayıs aylarında hak sahiplerine ilk teslimatlarını gerçekleştirdi.

Togg, 20'yi aşkın şehirde sabit ve mobil noktalarıyla kullanıcılarına hizmet veriyor. Ayrıca Togg'un iştiraki olan elektrikli araç şarj istasyonu şirketi Trugo 63 ilde 153 farklı lokasyonda 198 adet yüksek performanslı şarj cihazıyla elektrikli araç sahiplerine hizmet sunuyor.

Şirket 81 ilde gerçekleştireceği yeni kurulumlarla birlikte bu sayıyı kademeli olarak artıracak ve şarj ağını genişletecek. Togg T10X sahipleri, Trugo'nun mobil uygulamasını kullanarak veya web sitesini ziyaret ederek elektrikli araç şarj istasyonlarını bulabilir ve istasyondaki fiyat bilgilerini de buradan öğrenebilirler.

TOGG'A İLK ZAM DA GELDİ

5 Temmuz itibarıyla Togg, T10X fiyatlarını artırdı. 314 kilometre menzilli ve arkadan itişli standart modelin fiyatı 1 milyon 207 bin TL'ye çıktı. Yine arkadan itişli ve standart menzilli T10X V2 modeli 1 milyon 307 bin TL'ye yükselirken, en yüksekteki model olan arkadan itişli uzun menzilli V2 ise 1 milyon 537 bin TL oldu.

Üç farklı versiyonu bulunan Togg; Gemlik, Anadolu, Kula, Kapadokya, Oltu ve Pamukkale olmak üzere 6 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

AA'nın haberine göre 28 bin T10X'in yıl sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor. Togg'un gelecek yılın mayıs ayından önce yeni sipariş alması ise planlar içerisinde yer almıyor.

(TGRT Haber)

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oğuz22 Ağustos 2023 23:43

Doğu Almanyada Araba satın alma listesine adını yaparlardı 5-10 sene içinde gelin alın derlerdi. Toggumu ne zaman alacağım? Böyle devam ederse en geç 2025 Fiyatıda 2 milyonu geçer

Sonraki Haber Yükleniyor...