Tgrt Haber
19 Ağustos 2023 16:58 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 11:31

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

Yakıt fiyatlarının artışıyla otomobil almak isteyenler için yakıt tüketimi daha da önemli hale geldi. Az yakan otomobillere olan ilgi giderek artıyor. Özellikle son yılların popüler segmenti SUV almak isteyenler düşük yakıt tüketimine sahip marka ve modelleri araştırıyor. TGRT otomobil editörü, düşük yakıt tüketimine sahip SUV modelleri araştırdı...

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi
otomobil,az yakan araç,

Türkiye'de yakıt fiyatlarının sürekli artması, otomobil tercihinde yakıt tüketimini önemli bir kriter haline getirdi. Araç sahipleri artık sadece araçlarının satın alma maliyetini değil, aynı zamanda yakıt maliyetlerini de göz önünde bulundurmak zorunda kalıyorlar. Az yakan otomobiller bu nedenle daha çok tercih edilmeye başlandı. 

Yakıt cimrisi otomobiller, yakıt tasarrufuyla kullanıcılarına uzun vadede önemli ekonomik avantajlar sunuyor. Düşük yakıt tüketimi, sadece yakıt harcamalarında değil, aynı zamanda araç içi ısıtma ve soğutma sistemlerinde de olumlu bir etki yapıyor. Bu otomobiller, teknolojik yenilikleri sayesinde daha verimli motorlar, aerodinamik tasarımlar ve hafif malzemelerle üretilerek yakıt verimliliğini üst düzeye çıkarıyorlar.

Kullanıcısının cebini yakmayacak, performansı ve beygir gücüne göre az yakan otomobilleri listeledik...

AZ YAKAN OTOMOBİLLER

Az yakan otomobillerin ekonomik açıdan sağladığı en büyük avantajlardan biri, yakıt maliyetlerindeki tasarruftur. Düşük yakıt tüketimine sahip araçlar, sürücülere her kilometrelerinde daha fazla mesafe kat etme imkanı sunarak, uzun vadeli birikimlerini de korumalarına yardımcı olur.

Bu da uzun dönemde büyük tasarruflar sağlar. Aynı zamanda, az yakan otomobiller genellikle daha gelişmiş motor teknolojileri ve hafif malzemeler kullanılarak üretildiğinden, yakıt verimliliği artırıldığı gibi aracın genel performansı da olumlu şekilde etkilenir. Bu da sürücülere hem ekonomik hem de dinamik bir sürüş deneyimi sunar.

1-) NİSSAN QASHQAİ 1.3

Hem elektrikli hem de benzinli motor seçeneği bulunan C-SUV Segmenti 2022 Nissan Qashqai, önden çekişli ve otomatik X-Tronic CVT özellikli şanzımanıyla öne çıkıyor. 0-100km hızlanması 9,2 saniye süren otomobil, azami 270 nm tork üretirken 158HP gücüne ulaşabiliyor. Bu kombinasyonla ortalama 6.4L/100km yakıt tüketimine sahip.

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

2-) HYUNDAİ TUCSON 1.6

2022 Hyundai Tucson, 180 hp güç ve 265 nm tork üreten 1.6 litre turbo 4 silindirli benzinli motorla satılıyor. Motorun yakıt tüketimi ise ortalama olarak 7.7lt/100 km. Ayrıca 0,100km hızlanması 9 saniyede süren otomobil azami olarak 201km/s hıza çıkabiliyor.

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

3-) FORD KUGA 1.5

Çok Noktadan Enjeksiyon özellikli yakıt püskürtme teknolojisiyle çalışan ve 182 hp güç, 240 nm tork üreten 1.5 litre benzinli motora sahip olan 2019 Ford Kuga, ortalama 7,5 litre / 100 km yakıt tüketimi ile, en az yakan araçlar listesinde yerini alıyor.

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

4-) KİA SPORTAGE 1.6

177 hp beygir güç ve 265 nm tork üretebilen 1.6 litre dört silindirli turbo motora sahip olan Kia Sportage, ortalama 7,5 litre yakıt tüketerek, en ekonomik SUV modelleri listesine girmeyi başarıyor.

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

5-) CHERY TİGGO 7 PRO

20 yılı aşkın tecrübesi ve 80'den fazla ülkede bulunan satış ve hizmet ağıyla SUV segmentinin gözdesi olan Chery Tiggo 7 Pro, 183HP beygir gücüyle yüksek performansına rağmen 8.6L/100km ortalama yakıt tüketimi ile az yakan benzinli araçlar arasında bulunuyor. 0-100km/sa hızlanmasını 9.2sn'de tamamlayan Tiggo 7 Pro, rakiplerinin aksine çok daha fazla beygir gücü üretebiliyor olmasına rağmen, Chery mühendislerince geliştirilen verimli motoru sayesinde yakıt tüketimini performansına göre minimize etmeyi başarıyor.

TÜM ÖZELLİKLER VE KAMPANYANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

En az yakıt tüketen SUV modeller.. Listede Çinli dev sürprizi

Düşük yakıt tüketimi, ekonomik açıdan kullanıcıları rahatlatmanın yanında, atmosferik karbondioksit emisyonlarını da azaltarak çevreye verilen zararı minimize eder. Yakıt tasarruflu araçların bir diğer avantajı da, motor ve diğer bileşenleri daha az zorlandığı için, aracınızın genel dayanıklılığını artmış olursunuz ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Enis 20 Ağustos 2023 20:31

Citroen C5 aircros ortalama 5-5,5 lt/100 km

Firat20 Ağustos 2023 14:50

Belli başlı modeller haber yapılmış. Listenin genişlemesi ve fabrika verilerine göre bütün suç modellerinin listesini yayınlarsanız sevirim. Örneğin Suzuki s cross daha tasarruflu

Yetkin 20 Ağustos 2023 08:16

Suzuki Vitara hibrit yakıt konusunda bir çoğundan Az yakıyor.Ama kimse nedense bahsetmiyor

Hulya19 Ağustos 2023 18:14

Türkiye'ye nezaman gelecek ve fiyat nedir

Sonraki Haber Yükleniyor...