Tgrt Haber
19 Temmuz 2023 11:30 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 12:13

İkinci el vurgununda yeni yöntem! Sıfır araç fiyatını geçemeyecekti... Kuralı deldiler

Ticaret Bakanlığı'nın "ikinci el araçların sıfırdan pahalı satılmasını yasaklama" kararı sonrası fırsatçılar yeni bir yöntem buldu. Vurguncular artık online satış platformlarında aracın satış fiyatını aşağı çekerken açıklama kısmında tablo değişiyor. İşte detaylar...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
İkinci el vurgununda yeni yöntem! Sıfır araç fiyatını geçemeyecekti... Kuralı deldiler
İkinci el,Sıfır araç

Yükselen enflasyon rakamları, sıfır araç tedarğinde yaşanan aksaklıklar ve çip krizi Türkiye'deki ikinci el otomobil piyasasında eşi benzeri görülmemiş bir tabloya neden olmuştu. Durumu fırsat bilen vurguncuların fiyat manipülasyonları ve  stokçluk faaliyetleri sonrası ikinci el araç fiyatları inanılmaz seviyelere yükselmişti.

Önlemez yükseliş sonrası ikinci el araç fiyatları sıfır araçlardan daha pahalı satılmaya başlarken duruma el koyan Ticaret Bakanlığı, bir dizi önlemi hayata geçirmişti.

İlk olarak araç satışında getirilen "6 ay ve 6 bin kilometre kuralı" fiyatlardaki uçuk seyri değiştirmeye yetmemiş hareketlilik devam edince, Ticaret Bakanlığı bu kez "ikinci el aracçların sıfırdan pahalı satılmasını yasaklama" bir kararı yürürlüğe sokmuştu. Ancak fırsatçılar 1 Ocak 2024’e yürürlükte olacak bu kuralı da esnetmenin yolunu buldu

"VURGUN" İÇİN AÇIKLAMA KISMINI OKUYUN!

Bazı satıcılar, ceza yemeden 2. el araçlarını sıfır araçtan pahalıya satabilmek için online satış platformlarında aracını sıfır araç fiyatından düşük listelerken, ilanın açıklama kısmında ise ekstra ücretler talep ediyor. Araç üstünde odlduğu iddia edilen ekstra donanımlar gerekçe gösterilerek talep edilen bu ücretler 30 bin liradan başlayıp 500 bin liraya kadar yükseliyor.

Diğer yandan sıfır araç satışı yapan bazı bayilerin de liste fiyatına ek olarak açıktan ekstra para talep ettiği ya da zorunlu paket satışı ile alıcıları mağdur ettikleri yönünde şikayetler gelmeye devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aras23 Temmuz 2023 19:45

Koskoca bir devlet neyin önüne geçemiyor .çünkü büyük galericiler zaten kendi adamları hepsi rant peşinde

Mustafa Koç 21 Temmuz 2023 14:19

Bu millet yüz yıldır şeytanla iş tutuyor kurallar vız gelir insana gem vuran dini hassasiyettir olmazsa herşey vız gelir

Sonraki Haber Yükleniyor...