Tgrt Haber
03 Ekim 2023 13:54 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 13:55

Tesla rakip tanımıyor: İşte Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobiller

Benzinli ve dizel araçların yerini almaya hazırlanan elektrikli otomobiller, Türkiye'de de geniş kullanıcı kitlesine ulaştı. Peki markalar arasında rekabet ne durumda? İşte en güncel veriler...

Tesla rakip tanımıyor: İşte Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobiller
tesla,elektrikli otomobil

İçten yanmalı motora sahip araçlar, yakında yerini tamamen elektrikli otomobillere bırakacak. Çevre dostu bu otomobillerin sayısı Avrupa'da artış gösterirken, özellikle SUV kategorisine de ilgi büyük. Peki Türkiye'de durum ne?

Yerli otomobil Togg'un piyasaya çıkması ve Tesla'nın da ülkemize giriş yapması otomobil pazarını şekillendirdi. Özellikle Elon Musk'ın otomobil firması Tesla, Avrupa'da gösterdiği başarıyı Türkiye'de de göstermeyi başardı. İşte ülkemizde elektrikli otomobil rekabetine ilişkin son veriler...

TESLA, TÜRKİYE'DE LİDER KONUMDA

Emre Özpeynirci'nin ODMD verilerinden yararlanarak paylaştığı listeye göre, Tesla, hem Eylül ayında hem de 2023 yılı genelinde elektrikli otomobil pazarının lideri. Ardından Mayıs ayında teslimatlara başlayan Togg geliyor. Renault ZOE ise pazardaki en eski modellerden biri olmasına rağmen üçüncü sırada yer almayı başarmış.

Öte yandan Kasım ayı itibarıyla Çinli elektrikli araç devi BYD de Türkiye pazarına girecek. Yeni markaların da dahil olmasıyla özellikle 2024 yılından itibaren pazarda büyük bir rekabet görmek mümkün.

Tesla rakip tanımıyor: İşte Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobiller

Elon Musk'ın Avrupa'da lider olan elektrikli otomobil markası Tesla, bu başarısını Türkiye'de de gösterdi. Ancak yeni çıkış yapan Togg'da T10X modeliyle artık daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Önümüzdeki aylarda yerli otomobili de zirvede görebiliriz. 

Kaynak: ODMD
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...