Tgrt Haber
Otomobil - Otomobil
26 Eylül 2023 - 10:37

Nissan CEO'su, elektrikli otomobile tam geçiş için tarih verdi

Otomobil üreticileri, karbon emisyonunu sıfıra indirmek için elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırırken, bir hamle de Nissan'dan geldi. Japonya merkezli şirket, Avrupa'da satacağı araçları tamamen elektrikli hale getireceği tarihi açıkladı.
Otomobil - Otomobil
20 Eylül 2023 - 23:44

İkinci el otomobil sektörünün bir numaralı kuralı oldu! 

Otomobiller, Türkiye'deki tüketiciler için hayatlarını kolaylaştıran ve hareketliliklerini sağlayan önemli bir araç haline gelmiştir. Türkiye'nin büyük şehirlerinde trafik sıkışıklığına rağmen, bir otomobile sahip olmanın avantajları birçok kişi için vazgeçilmezdir. Özellikle son yıllarda otomobilin bir yatırım haline dönüşmesi sonucunda piyasada olan talep her geçen gün katlanarak artıyor. Talebin artmasına paralel olarak alıcılar ve satıcılar için otomobil alım-satım süreci bazı belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. İşte tam bu noktada profesyonel oto ekspertizin hayati önemi devreye giriyor.
Otomobil - Otomobil
20 Eylül 2023 - 12:27

Tarih vererek duyurdu: Volvo 'dizel' devrini kapatıyor

Avrupa Birliği 2035 yılına kadar elektrikli otomobillere tam geçiş yapmayı planlarken, İsveçli otomobil üreticisi Volvo'dan dikkat çeken bir adım geldi. 2030'a kadar içten yanmalı motora tamamen veda etmeyi planlayan Volvo, 2024 itibarıyla da dizel üretimine son vereceğini açıkladı.
Otomobil - Otomobil
13 Eylül 2023 - 14:22

Çinli elektrikli otomobiller için soruşturma başlatıldı: AB, haksız rekabete karşı harekete geçti!

AB, Çin'in elektrikli otomobil sektörüne karşı ticari koruma önlemleri almak için soruşturma başlattı. AB Komisyonu, Çin'in elektrikli araçlara yönelik sübvansiyonlarının haksız rekabete yol açtığından şüpheleniyor. Söz konusu soruşturma, AB'nin elektrikli otomobil pazarında rekabet gücünü korumak için attığı son adımlardan bir başkası. İşte detaylar…
Otomobil - Otomobil
10 Eylül 2023 - 13:42

ODMD açıkladı: İşte Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modelleri

Son yıllarda otomobil pazarı, SUV modellerin liderliğinde seyrediyor. Öyle ki ODMD tarafından açıklanan veriler de bunu açıkça gösteriyor. İşte Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modelleri.
Otomobil - Otomobil
09 Eylül 2023 - 12:45

Engelli raporuyla alınabilecek araçlar: 2023 ÖTV muafiyetli sıfır otomobil fiyat listesi

Engelli raporuyla alınabilecek araçlar, özellikle engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve bağımsızlıklarını desteklemek amacıyla önemli bir konuyu ele alıyor. Ancak, bu araçların seçimi ve kullanımı, engelli bireyin ihtiyaçlarına ve fiziksel durumuna özel olarak planlanmalı. Engelli araç alım limiti 2023 yılında 1 milyon 4 bin TL'ye çıkarılmasıyla, engelli raporuyla alınabilecek araç sayısı da artış gösterdi. İşte ÖTV muafiyeti ile alınabilecek araçlar...
Otomobil - Otomobil
09 Eylül 2023 - 12:17

Otomobil satışında yapılan hile 'pes' dedirtti! Tavanını desteklemek için tahta kullanmışlar...

Otomobil satın almak isteyen bir kişi, aracı ekspertize götürünce şoke oldu. Otomobilin tavan döşemesini kaldıran eksper, tahtalarla desteklendiğini fark etti.
Otomobil - Otomobil
08 Eylül 2023 - 10:42

Toyota lüks otomobil pazarına göz kırptı: Yeni Century SUV tanıtıldı

Toyota lüks otomobil pazarına Century SUV modeli ile girdi. Klasik bir SUV görünümüne sahip olan yeni otomobil, 3.5 litrelik bir V-6 motoru ile 406 beygir gücü üretebiliyor. Özellikleri ve tasarımı kadar fiyatıyla da dikkat çekiyor. Peki yeni Century SUV neler sunuyor? İşte detaylar...
Otomobil - Otomobil
07 Eylül 2023 - 10:37

Togg başarıya doymuyor: T10X'in güncel pazar payı açıklandı

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg, binek araç kategorisindeki pazar payına ilişkin verileri paylaştı. Marka elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 50'yi aşkın pazar payına ulaşırken, tüm elektrikliler pazarında da en çok satan marka ve model kategorisinde lider olduğunu belirtti.
Otomobil - Otomobil
04 Eylül 2023 - 11:50

Renault ikinci elinin yarı fiyatına sıfır Clio getiriyor... Azami sürati biraz düşük!

Fransız otomotiv Renault, 200 km’lik menzile sahip yeni elektrikli Clio modelini Türkiye'ye de getiriyor. Ancak 360 bin TL’ye satılması gereken aracın azami sürati ve donanımı düşündürüyor!
Otomobil - Otomobil
02 Eylül 2023 - 10:42

Togg güncel verileri açıkladı: T10X teslimat rekoru kırdı

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobil serüveni hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Yüzyılı'nın en gözde projelerinden Togg, Ağustos ayı içerisinde toplam teslimat sayısının, son 3 aydaki teslimat adedini geride bırakarak yeni bir rekora imza attığını açıkladı.
Otomobil - Otomobil
30 Ağustos 2023 - 14:04

Yeni Tesla Model 3 Highland, Avrupa sokaklarında görüldü

İç ve dış tasarımı yenilenen Tesla Model 3 Highland, Almanya ve Fransa sokaklarında görüldü. Aracın sır gibi saklanan tasarım detayları, kameralara yakalandı.
Otomobil - Otomobil
28 Ağustos 2023 - 15:54

Passat’ın yerine duyurulan I.D7’nin Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu

Alman otomobil devi Volkswagen’in, Türkiye pazarında satışa sunacağı elektrikli otomobiller için tarih verildi. I.D7 de listede…
Otomobil - Otomobil
28 Ağustos 2023 - 09:59

Bir türlü satışa çıkmayan Tesla Cybertruck’ın drone görüntüsü paylaşıldı

Tesla’nın en sağlam ve ilginç otomobillerinden Cybertruck, canlı drone görüntüsüyle bir kez daha gözler önüne serildi.
 - Sadece 67 model var
27 Ağustos 2023 - 18:42

Sadece 67 model var! İşte 1 milyon TL altında alınabilecek sıfır otomobiller

Sıfır ve ikinci el otomobillerde fiyatların yükselmesi sonrası piyasada durgunluk sürüyor. Ortalama fiyatlar artık 800 bin TL'yi geçmeye başladı. Cardata verilerine göre Türkiye'de satılan 900 sıfır otomobilden sadece 67'si 1 milyon TL'nin altında kaldı. İşte detaylar...
 - Tek kelimelik 'Togg' yorumu
26 Ağustos 2023 - 12:37

Bakan Şimşek Togg fabrikasını dünyadaki diğer fabrikalarla kıyasladı! Tek kelimeyle yorumladı

Yerli otomobil Togg'un fabrikası ile ilgili bir video paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyadaki diğer fabrikalarla kıyaslayarak 'Etkileyici' ifadesini kullandı.
 - Togg günlük hedefi yakaladı
26 Ağustos 2023 - 12:00

Banttan günde kaç Togg iniyor? Hedef yakalandı... CEO Gürcan Karakaş ağustos bilançosunu verdi

Togg, Gemlik’teki fabrikasında mart ayından itibaren gelen siparişler için seri üretime başladı. Günlük 100 adet üretim hedefi yakalanırken, 170 hedefine çıkıldığında 3 dakikada 1 Togg üretilmiş olacak. CEO Gürcan Karakaş, ağustos ayında tüm zamanların en fazla Togg'u üretildiğinin altını çizdi.
Otomobil - Otomobil
21 Ağustos 2023 - 14:12

Hurdası bile milyonluk... 1954 model Ferrari dudak uçuklatan fiyata satıldı

Hurda durumda olan 1954 model bir Ferrari 500 Mondial Spider Series I, düzenlenen bir açık artırmada tam 2 milyon dolara alıcı bulmayı başardı.
Otomobil - Otomobil
21 Ağustos 2023 - 13:07

'İkinci el aracın fiyatı sıfırını geçemez' yasağına karşı 'teklif' oyunu!

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulama konan "İkinci el aracın fiyatı, sıfırını geçemez" yasağını delmek isteyen araç sahipleri, "teklif" yöntemi ile araç satışına başladı.
 - "Sıfır faizli günlere döneceğiz"
20 Ağustos 2023 - 15:26

Otomobilde atılan adımlar işe yaradı, ciddi cezalar piyasaya olumlu yansıdı

Ticaret Bakanlığı’nın araç stokçularına karşı aldığı önlemler işe yaradı. Sektör temsilcileri tedbirlerin piyasada büyük rahatlama sağladığını ifade ederken İMAS Başkanı “Sıfır araç satanların ellerinde arabalar birikmeye başladı. Hatta ve hatta çok yakında eskiden olduğu gibi sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz” dedi.
Başa Dön Sona Git