Tgrt Haber

Seçimler yaklaşırken 6'lı masada 'adaylık' tartışmaları alevlendi! Ankara kulislerinden çok konuşulacak iddia: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu anlaştı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2022 15:12 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 15:40
6,Cumhurbaşkanlığı seçimleri,Kemal Kılıçdaroğlu,Meral Akşener,Ekrem İmamoğlu,Mansur Yavaş

Seçimler yaklaştıkça muhalefetin ‘ortak aday’ tartışması alevleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu adaylığını açıklasa dahi İYİ Parti “6’lı masa noter değildir” diyerek frenledi. Hatta İYİ Parti lider Akşener, sık sık İBB Genel Başkanı İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adını zikretti. Öte yandan son günlerde CHP içinde dikkat çeken ziyaretler ve toplantılar yapılıyor. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, ‘ortak aday’ kulisini paylaştı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen 6’lı masada ‘ortak aday’ krizi halen çözülmüş değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık kamuoyuna adaylığını açıklasa da 6’lı masa pek yeşil ışık yakmadı. Hatta 6’lı masanın kritik üyesi İYİ Parti’den yer yer ‘seçilecek aday’ vurgusu yapıldı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş adaylığı ile ilgili  "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz" ifadelerini bile kullandı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ankara'da bir görüşme gerçekleştirmesi gözlerden kaçmadı. Ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüşmesi geldi. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, kulislerdeki ‘ortak aday’ konuşmalarını paylaştı. 

KILIÇDAROĞLU İLE İMAMOĞLU ANLAŞTI İDDİASI 

Ercan Gürses, ortak adaylık konusunda kulislerde konuşulan bilgileri şu sözlerle ifade etti: “Kulislerde konuşulan pek çok detay var. İzleyiciler bunları bizim görüşümüz gibi algılamasın. En önemli ve en fazla bahsi geçen konu İmamoğlu’nun Ankara ziyareti. İmamoğlu gelip Ankara’da Yavaş ile görüştü. Ardından Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bir açıklama oldu ancak bu açıklamalar pek tatmin edici değildi. Bu nedenle kulislerde bu konu çok fazla konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda anlaştığı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olup İmamoğlu da uzun vadede genel başkan olacakmış.” 

AKŞENER’İN İSTEDİĞİ İMAMOĞLU 

Kulislerde Akşener’in gönlünde yatan Cumhurbaşkanı adayına ilişkin iddiaların yer aldığını belirten Gürses, iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Akşener’in İmamoğlu’nun aday olmasını istediği ancak bunun yanlış anlaşılma ihtimaline karşın Yavaş ile ismini birlikte zikredip değerlendirdiği yönünde bir iddia var.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...