Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan bir adaylık rallisi daha! Kulislerden çok konuşulacak iddia: Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun üstünü çizdi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 11:27 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 11:48
Kemal Kılıçdaroğlu,Ekrem İmamoğlu

CHP’de Cumhurbaşkanlığı adayı yarışı devam ediyor. Seçimler yaklaşırken Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki adaylık yarışı iyiden iyiye su yüzeyine çıktı. İmamoğlu’nın adaylık konusunda 6’lı masayı işaret etmesi akıllarda soru işaretine neden oldu. Ayrıca CHP içerisinde İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin belediye başkanı haline geldiği yönünde tepkiler oluştuğu belirtiliyor. 

Seçimler yaklaştıkça 6’lı masa ‘ortak aday’ çıkaramazken CHP içerisinde adaylık yarışı son hızla devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB  Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında adaylık gerginliği yaşandığı iddia ediliyor. Son olarak İmamoğlu bir televizyon programında 6’lı masayı işaret etmesi akıllarda soru işareti doğurdu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etse de İYİ Parti kanadından frenlendiği bilinen bir gerçek. İYİ Parti lider Meral Akşener, sık sık İBB Başkanı İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adını zikretti. Akşener "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz" ifadelerini bile kullandı. 

İMAMOĞLU’NDAN ‘ADAYLIK’ ISRARI 

İmamoğlu bir televizyon kanallında yaptığı açıklamalarda adaylık rallisine devam ettiğinin işaretini verdi. "CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu'dur” diyen İmamoğlu, “Bu doğal bir süreçtir. Ama günün sonunda karar verecek olan altılı masadır. Bunun altını çizmek gerekiyor karar altılı masanındır. Bunu genel başkanımız da dile getiriyor. Altılı masanın fikrini alıp onlarla birlikte proje yürütecek bir aday olması gerekiyor” ifadelerini kullanarak 6’lı masayı işaret etti. İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, Masaya İmamoğlu ya da Yavaş gelirse kabul ederiz” derken son olarak İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu da ‘kazanan aday’ vurgusu yapmıştı. 

 İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKANI ELEŞTİRİSİ 

Öte yandan siyaset kulislerinde İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında gerilim yaşandığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin ‘İkinci yüzyıla çağrı’ organizasyonunda İmamoğlu’nun elini sıkmaması bu durumu doğruluyor.  CHP içerisinde İmamoğlu’nun İYİ Parti’nin belediye başkanı haline geldiği yönünde iddialar yer alıyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...