Tgrt Haber
08 Ocak 2021 16:36

Doğal Olan Her Zaman Güvenli Değildir / Geleneksel Tıpta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Covid-19 salgını, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı yaşamak için birçok kişiyi alternatif tıbba yönlendirdi. Ülkemizde her geçen gün alternatif tıbba karşı ilginin artmasına neden oldu. Alternatif tıp, Çin ve Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerinde revaçta. Ülkemizde ise bir bilim dalı olarak yeni yeni kabul görüyor.. Fakat düzgün kullanımları konusunda oldukça bilinçsizce davranılan bitkisel ilaçlar bazen geri dönülemeyecek hatalar yapılmasına da sebep olabiliyor...

Doğal Olan Her Zaman Güvenli Değildir / Geleneksel Tıpta Dikkat Edilmesi Gerekenler
geleneksel tıp,,alternatif tıp,,Doğal Olan Her Zaman Güvenli Değildir,,Geleneksel Tıpta Dikkat Edilmesi Gerekenler,,Alternatif tıp ölüm sebebi olabilir,,bitkisel ilaç kullananlar dikkat!,

Ülkemizde doğal olanın güvenli olduğu şeklindeki inanıştan dolayı insanlarımız kulaktan dolma bilgilerle alternatif tıbba yönlendiriliyor. Oysa antibiyotik ilaçlar bile bitkillerden faydalanılarak yapılabiliyor. Bitkisel ilaçların hangi şartlarda ve ne zaman kullanıldığının bu denli önemli olduğu konu hakkında kullanılmadan önce mutlaka bir uzman yardımı alınması gerektiğini söylemiş olalım.

Alternatif Tıp

Türkiye’de bitkisel ilaçlar ile ilgili yaygın inanışa göre: "bu ürünlerin yan etkileri yok"’ şeklinde yanlış bir fikir var. Bitkisel ürünleri kullanırken eczaneden aldığımız ilaçlar kadar titiz davranmalıyız. Özelikle bir hasta kullandığı ilacı kesip yerine bitkisel ürün kullanacaksa kişinin mutlaka sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor. Hastanın ancak kan tahlili, açlık kan şekeri ve demir düzeyinin ölçülmesinden sonra tedaviye başlaması gerekiyor.

Doğal Olan Her Zaman Güvenli Değildir

Bitkisel ürün kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

Bunlar;

  • Öncelikle bitkisel çayların ruhsatlı olup olmadığına dikkat edilmeli.
  • Her bitkinin kullanım özelliği çok iyi bilinmeli ve ürünler buna göre tüketilmeli.
  • Kişiler bitkisel ürünler kullanmaya uzmanların bilgisi dahilinde başlamalı.
  • Satın alınan ürünlerin hangi şartlarda kurutulup saklandığı bilinmeli.
  • Yol kenarlarında açıkta satılan her türlü olumsuz etkiye açık malzemeler kesinlikle alınmamalı.
  • Bitkiler dönemlere göre farklılık gösterdiğinden, yılın hangi zamanında kullanılacağının iyi bilinmesi gerekli.
  • Bitkilerden tek başına mucize beklememeli, doğru yaşam tarzıyla birlikte tüketilmelidir.
  • Örneğin bitkisel ürünlerden biberiye, kesinlikle tek başına yüksek dozlarda alınmamalı.
  • Fesleğen: Tek başına yüksek miktarlarda özellikle hamileler tarafından kullanılmamalı.
  • Melisa yaprağı: Tansiyonu düşük kişiler çok dikkatli kullanmalı.
  • Bal: Kaynamış çay veya süt içine şeker yerine bal konulmamalı. Bal 40 derece üzerinde özellik değiştirir ve zararlı toksik maddeler oluşturabilir.
  • Adaçayı; İki dakikadan fazla kaynatıldığında çok yararlı olan bu madde toksinleşerek zararlı hale gelebiliyor. Erkekler de aşırı miktarda içmemeli.
  • Sinameki yaprağı; Hamilelik ve emzirme döneminde ancak doktor kontrolü ile alınmalı. 12 yaşın altındaki çocuklara ise kesinlikle tavsiye edilmiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...