Tgrt Haber
24 Nisan 2022 15:35 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 16:06

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama: Gizemli hepatitten ilk ölüm

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) endişe verici bir açıklama geldi. 11 ülkede ve en az 169 kişide görülen 'gizemli hepatitten' bir çocuğun öldüğü duyuruldu. Bu hastalıkla birlikte yeni bir salgının ortaya çıkacağına dair korku dünyayı sardı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama: Gizemli hepatitten ilk ölüm

Dünya 2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla halen boğuşurken Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) endişe verici bir açıklama geldi. İngiltere'de ortaya çıkan ve Avrupa ile ABD'de yayılan ve şu an itibariyle 11 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıklandı.

YENİ BİR SALGIN MI ÇIKIYOR?

DSÖ Avrupa Bölgesi'nin Yüksek Patojen Tehditleri Ekibi Üyesi Richard Pebody, ABD'de yayın yapan sağlık haber sitesi Stat'a verdiği demeçte, hepatit vakalarının yüksek olmamasına rağmen kötü sonuçlar doğurduğunu belirtti. Pebody, gizemli hepatit vakalarından yeni bir salgın çıkıp çıkmayacağının henüz netleşmediğini vurgulayarak, "DSÖ üyesi ülkelerin incelemede bulunması iyi olur" dedi.

GİZEMLİ HEPATİT VAKALARI 

DSÖ'nün 16 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de 74 çocukta nedeni belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Dün yapılan açıklamada vakaların 11 ülkeye yayıldığı ve en az 169'a yükseldiği belirtilmişti.

HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Bugüne kadar İngiltere'de 114, İspanya'da 13, İsrail'de 12, ABD'de 9, Danimarka'da 6, İrlanda'da 2, Hollanda ve İtalya'da 4'er, Norveç ile Fransa'da 2'şer ve Belçika'da 1 kişiye virüs bulaştı.

GİZEMLİ HEPATİTİN BELİRTİLER NELER?

Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, bazı vakaların ise ağır karaciğer iltihabı geçirerek karaciğer nakliyle tedavi edildiği bildirilmişti. Vakalardan birinin hepatit taşıyan biri veya birkaç kişiyle teması nedeniyle oluştuğu, diğer vakaların virüsü nereden aldığının bilinmediği kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...