Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 15:09

Son dakika! İlk doz aşısını olanlar yüzde 70'i geçti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, en az bir doz aşısını yaptıran 18 yaş ve üstü kişi sayısının, nüfusun yüzde 70'ini geçtiğini ifade etti.

Son dakika! İlk doz aşısını olanlar yüzde 70'i geçti
fahrettin koca,aşı,kovid19,birinci doz

Şahsi Twitter hesabı üzerinden koronavirüs aşılama verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıla programının başarıyla sürdüğünü belirtti. Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarını, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden ve aile hekimlerinin pozitif performansla desteklenmesinin süreceğine dikkat çeken Bakan Koca, 18 yaş ve üzeri nüfusta en az bir doz aşı oranının yüzde 70'i aştığının müjdesini verdi.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"18 yaş ve üstü nüfusun, en az bir doz aşı yaptıranların oranı %70’i geçti."

"Aşılama programımızı başarıyla sürdürüyoruz. Bir yandan yoğun aşı yapan, diğer yandan kronik hastalarımızı başarıyla takip eden aile hekimlerimizi ve aile sağlığı çalışanlarımızı tebrik ederim. Aile hekimlerimizi pozitif performansla desteklemeye devam edeceğiz."

Son dakika! İlk doz aşısını olanlar yüzde 70'i geçti

ÜLKEMİZDE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, Türkiye'de 12 Ağustos Perşembe günü 281 bin 535 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 261 kişinin testi pozitif çıkarken 138 kişi de virüs sebebiyle hayatını kaybetti

İyileşenlerin sayısının 15 bin 685 olarak kaydedildiği tablonun açıklanmasının ardından konuya ilişkin paylaşım yapan Sağlık Bakanı Koca, "Vaka sayılarının seyrini kontrol altında tutmak için elimizdeki iki büyük imkan tedbir ve aşıdır. Aşı olup bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Aşı ile salgın son bulacak." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...