Tgrt Haber
10 Mart 2022 15:08 - Güncelleme : 10 Mart 2022 15:15

Chelsea'nin satışı zora girdi! İngiliz hükümeti Rus Abramoviç'e yaptırım kararı aldı

İngiltere, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yakınlığı nedeniyle yaptırım listesine aldığı Rus iş insanı Roman Abramoviç'in mal varlıklarını dondurma ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü'nün satışı kararını askıya aldı.

Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu
Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu

Chelsea'nin sahibi Rus iş insanı Roman Abramoviç, 2 Mart tarihinde yaptığı açıklamada İngiliz kulübünü satma kararı aldığını açıkladı. Bu karar doğrultusunda satıştan elde edilecek gelirin ise Ukrayna'da savaş mağdurları için kurulacak bir vakfa bağışlanacağını belirten Abramoviç’e İngiliz hükümetinden yaptırım kararı geldi. İngiliz hükümeti Putin yanlısı olduğu düşünülen ve aralarında Roman Abramoviç'in de bulunduğu 7 kişiye yaptırım uygulamaya karar verdi.

İNGİLTERE HÜKÜMETİNDEN YAPTIRIM

Yapılan açıklamalara göre, Chelsea'nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de önüne geçilmiş olundu. Açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin'in Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli liman olamaz. Bugünkü yaptırımlar, Birleşik Krallık'ın Ukrayna halkına verdiği sarsılmaz desteğin son adımıdır. Sivillerin öldürülmesine, hastanelerin yıkılmasına ve egemen müttefiklerin yasadışı işgaline olanak sağlayanların peşine düşerken acımasız olacağız" denildi.

140 MİLYON STERLİN ÖDEMİŞTİ

Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı'nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu. Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...