Tgrt Haber
08 Nisan 2022 11:17 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 11:55

ATAK Helikopteri dünyaya açılıyor: İkinci adres belli oldu

Son olarak Filipinlere ihraç edilen ATAK helikopter için ikinci adres belli oldu. Savunma sanayii alanında Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ATAK, bu kez de Pakistan yolcusu.

ATAK Helikopteri dünyaya açılıyor: İkinci adres belli oldu

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden ATAK, geçtiğimiz günlerde ilk ihracatını gerçekleştirdi. Filipin’lerde ilk ihracatı gerçekleşen helikopterin gideceği bir sonraki ülke de belli oldu.

Kendi sınıfında dünyanın en etkin taarruz helikopetrelerinden ATAK, yurt dışında da oldukça ilgiyle karşılanıyor. Özellikle Türk İHA’ları tüm gözleri üzerine çekmeyi başarmışken, ATAK’ın da ilgi görmesi gururlandırdı. 

PAKİSTAN HAVA KUVVETLERİNDE UÇACAK

Geçtiğimiz günlerde ilk ihracatı Filipin’lere gerçekleşen ATAK’ın ikinci adresi belli oldu. Filipin’lere yapılan teslimatla ilk adım atılırken sırada Pakistan var. Türkiye’nin önemli helikopteri ATAK’ın, önümüzdeki günlerde Pakistan’a da sevkiyatı gerçekleşmesi bekleniyor. 30 adet teslim edilmesi beklenen ATAK, Pakistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapacak. 

ATAK Helikopteri dünyaya açılıyor: İkinci adres belli oldu

Bugüne kadar Türkiye’de 70 ATAK helikopteri; Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerine teslim edildi. Bunlardan 13’ü yerlilik oranı artırılan gelişmiş FAZ-2 versiyondu. Düşmana korku veren ATAK, lazer sistemiyle görünmeyen hedefleri de tespit ederek vurabiliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...