Tgrt Haber
15 Aralık 2021 16:24

Sosyal medya devi Instagram, 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Pandemi, sosyal medya devlerine yaradı. Twitter’ın 2021’de 199 milyon kullanıcıya ulaşmasının ardından popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcı sayısını 2 milyara çıkarmayı başardı.

Sosyal medya devi Instagram, 2 milyar kullanıcıya ulaştı
teknoloji,instagram,meta,sosyal medya

Sosyal medya devi Instagram, son yıllarda kullanıcı sayısı hakkında hiçbir açıklama yapmıyor. Ancak son sızıntılara göre şirket büyümeye devam ediyor. 

Instagram'ın çalışanlarına ulaşan ABD kaynaklı haber kanalı CNBC, Instagram'ın aylık 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştığını aktardı. Ancak teknoloji devi Meta’nın (Facebook) sahibi olduğu şirket, muhtemelen kullanıcı sayısı hakkında bir açıklama yapmayacak. 

INSTAGRAM TEPKİ ÇEKMEMEK İÇİN SUSUYOR

Son zamanlarda Instagram, çocuklara ve gençlere zarar verme riski bulunan politikaları nedeniyle eleştiriliyor. Ekim ayında ortaya çıkan gizli belgelere göre Instagram, çok küçük yaşlardaki çocukları bile platforma çekmek için çalışıyor. 

Sosyal medya devi Instagram, 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Sosyal medya devi, kullanıcı tabanının boyutunu en son 2018 yılında açıkladı. O tarihlerde platformun 1 milyar kullanıcıya sahip olduğunu belirtmişti. Böylece, Instagram'ın 2 milyar kullanıcıya ulaşması üç yıl sürdü. 

CNBC'ye bilgi veren çalışanlar, son kullanıcı sayısını şirketteki iç konuşmalar sırasında öğrendiklerini ifade etti. Hatta bir çalışan, Facebook'un adını Meta olarak değiştirme kararından yaklaşık bir hafta önce Instagram'ın bu sayıya ulaştığını söyledi. 

TIKTOK'UN HIZLI YÜKSELİŞİ INSTAGRAM'I KORKUTTU

Bu arada Instagram, Eylül ayında 1 milyar kullanıcıya ulaşan TikTok'un hızını kesmeye çalışıyor. Instagram, TikTok’u şu anda geride bırakıyor olsa da bunun ne kadar süreceği belli değil.

Sosyal medya devi Instagram, 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Daha önce SnapChat’in hikaye özelliğini platforma entegre ederek Snap’in kan kaybetmesine neden olan Instagram, aynı politikayı TikTok için de uyguluyor. Bu politika doğrultusunda sosyal medya devi, TikTok’un en önemli özelliği kısa biçimli videoları platforma "Reels" adı altında entegre etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...