Tgrt Haber

WhatsApp Kullanıcıları Dikkat: Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin! Tüm Verileriniz Gidebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchina
29 May 2022 12:10 - Güncelleme : 29 May 2022 12:18
WhatsApp Kullanıcıları Dikkat: Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin! Tüm Verileriniz Gidebilir
whatsapp,whatsapp dolandırıcılık,whatsapp çalma,virüs

Kötü amaçlı hackerlar, WhatsApp üzerinden dolandırıcılık yapmaya devam ediyor. Son raporlara göre buna bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar, bu kez de normal arama yoluyla bilgileri çalmaya çalışıyor.

2 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp, kötü amaçlı yazılımcıların öncelikli hedeflerinden biri. Masum kullanıcıların verilerini çeşitli yollarla çalmaya çalışan hackerlar, sürekli olarak bunu farklı yöntemlerle gerçekleştiriyor. Normalde yalandan atılan bir link sosyal medya hesaplarımızın çalınmasına neden olurken, WhatsApp için bu kez de çok farklı bir yöntem geliştirildi.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasını hedefleyen hackerlar, bu kez de WhatsApp hesaplarını çalmak için uğraşıyorlar. Peki hesapların çalınmasına neden olan bu yeni yöntem nedir?

WHATSAPP'TA YENİ DOLANDIRICILIK

Siber güvenlik şirketi CloudSEK'in raporuna göre yeni bir dolandırıcılık yönteminin, WhatsApp hesaplarını çalmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ancak hesap çalma işleminde bu kez farklı yöntem kullanılıyor. Dolandırıcılar, hedefindeki avını telefon görüşmesi yoluyla tuzağına çekiyor. 

Öyle ki bu arama birebir gerçekleştirilen bir arama değil. Hackerlar, herhangi bir WhatsApp numarasını rastgele arayıp kullanıcıyı belirlediği bir numarayı aramasıyla ilgili kandırarak yönlendiriyor. Daha sonra istediği şekilde kullanıcıyı yönlendirmeyi başaran kötü amaçlı yazılımcılar, mağdur kullanıcının WhatsApp'taki kişilerinden paratalebinde bulunuyor.

WhatsApp Kullanıcıları Dikkat: Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin! Tüm Verileriniz Gidebilir

Söz konusu dolandırıcılık, geçtiğimiz günlerde CloudSEK'in kurucusu ve CEO'su RahulSasi tarafından tespit edildi. Konuya ilişkin detayları paylaşan Rahul Sasi, şüphelinin, kullanıcıyı rastgele arayıp talimatları uygulaması için bazı talimatlarda bulunduğunu ifade etti. Eğer mağdur kişi talimatları yerine getirip istenilen tuşlamaları yaparsa, hesabı kötü amaçlı kişilerin eline geçmiş olacak. İşte asıl mesele de tam olarak burada başlıyor.

Normalde hepimiz WhatsApp'ta reklam gibi paylaşılan linklere denk gelmişizdir. Genellikle bu tür linkler paylaşılırken, '10 kişiye gönder şu kadar hediye kazan' şeklinde aldatıcı bir mesajla karşımıza çıkar. Ancak son yöntemde hackerlar, arama yoluyla kullanıcıya ulaşıp hesabınızı ele geçirebiliyor. Bu yüzden tanımadığınız kişilerden gelen aramaları cevaplamamak, yapmanız gereken en güvenli yöntem olacaktır. Tabii bahsettiğimiz durum çoğunlukla yurt dışı aramaları için geçerli.

 

Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...