Tgrt Haber
BIST
10336.5
%0.68
(69.41)
Dolar
32.2687
%0.08
(₺0.03)
Euro
34.7323
%-0.15
(-₺0.05)
Sterlin
40.3727
%-0.44
(-₺0.18)
Altın
2442.558
%0.24
(₺5.79)
Bitcoin
$63315
%-0.17
Ethereum
$3059.4
%-0.78
AVAX
36.33
%-3.4
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 59 dakika önce

AB'de perakende satışlar aylık ve yıllıkta arttı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin mart ayı perakende satış verilerini yayımladı. Buna göre, bölgede perakende satışlar, martta bir önceki aya göre yüzde 0,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 oranında arttı.
 - Mayıs ayında enflasyon rekor kırabilir
6 saat 14 dakika önce

Ekonomi uzmanından borsa yatırımcılarına uyarı! Mayıs ayında enflasyon rekor kırabilir

Son günlerde yaşanan altındaki düşüş ve borsalardaki hareketlenmeye dair TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız merak edilenleri açıkladı. Öte yandan Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf programının enflasyona etkilerini de tek tek anlattı.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 34 dakika önce

İmar Barışı Meclis'te! Uzman isim "Mağduriyetler yaşandı" diyerek açıkladı

Meclis’e gelen İmar Kanunu TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu’nda değerlendirilecek. Konu hakkında açıklama yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı imar barışına değinerek “Bu konuda yasal düzenlemeler net olmalı” dedi.
 - Emeklilere destek ödemesi yatırıldı!
7 saat 19 dakika önce

Emeklilere destek ödemesi yatırıldı! On binlerce kişiye 2 bin TL hesaplara geçti

Binlerce emeklinin destek ödemeleri hesaplara geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 10 bin TL maaş alan emeklilere hem para hem de et desteği ödemesi yaptı.
 - Bakan Işıkhan'dan uzaktan çalışma mesajı
7 saat 15 dakika önce

Bakan Işıkhan'dan uzaktan çalışma mesajı: Değişime ayak uyduralım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, iş hayatı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Işıkhan, "Çalışmanın, işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor" dedi.
 - Yunanistan bu kez döneri de sahiplendi
7 saat 59 dakika önce

Kebap, baklava, cacık… Yunanistan bu kez döneri de sahiplendi

Avrupa Komisyonu geçtiğimiz günlerde ilk kez Türkiye'den geleneksel bir ürün olan döneri tescil etmişti. Ancak komşu Yunanistan komisyonun kararına tepki gösterdi, itiraz etmeliyiz dedi. Ayrıca Yunanistan dönerin kendilerine ait olduğunu düşünüyor.
 - Venedik'e giriş ücreti bile işe yaramadı!
8 saat 20 dakika önce

Venedik'e giriş ücreti bile işe yaramadı! Ayakbastı parası turisti azaltmadı

Venedik Belediye Meclisinin hayata geçirdiği "giriş ücreti" uygulaması beklenen sonucu vermedi. Kentin kasasına para aktı ama turist akışı azalmadı. Ancak aylık beklenen gelire 8 günde ulaşıldı.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 23 dakika önce

TCMB'den rekor döviz alımı geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz hafta tarihi döviz alımı gerçekleştirdi. Öncü verilere göre alımın 11 milyar dolar olduğu ifade edildi.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 49 dakika önce

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor, TSB'den trafik sigortası için çağrı

Türkiye'de trafik sigortası yaptıran araç sahibi sayısı arttı. Türkiye Sigortalar Birliği'nden "hasar oranı düşük olan daha az, yüksek olan daha fazla prim ödesin" çağrısı geldi.
 - Kurban Bayramı öncesinde bir ilk!
10 saat 1 dakika önce

Kurban Bayramı öncesinde bir ilk yaşandı! Et fiyatlarına indirim geldi

Yılbaşından bu yana art arda gelen zamlarla çokça konuşulan ette bu kez Kurban Bayramı düşüşleri yaşanıyor. Kıyma ve kuşbaşıda 35 liraya varan indirimler fiyata yansıdı. Sektör düşüşün arkasında ithal hayvanların piyasaya girmesinin olduğunu belirtiyor.
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 28 dakika önce

Smart Güneş, 2023 yılını 1,02 Milyar TL net kar ile tamamladı

Dikey entegrasyon stratejisi üzerine yatırımlarına hız kesmeden devam eden Smart Güneş, 2023 yılına ilişkin hedeflerini aşarak rekor seviyede karlılığa imza attı.
 - Rezervlerde rekor toparlama
10 saat 34 dakika önce

Merkez Bankası rezervlerinde rekor toparlanma!

Ekonomi yönetiminin Merkez Bankası rezervlerini artırmaya yönelik çalışmaları hız kazandı. TCMB net rezervlerindeki iyileşme 9,9 milyar dolarlık iyileşme kaydetti.
 - Türkiye’ye geri dönüyor!
10 saat 43 dakika önce

Türkiye’ye geri dönüyor! Çinli otomobil devi Geely Auto’dan resmi açıklama geldi

Resmi açıklama geldi! Çin'in otomotiv devi Türkiye’ye geri dönüyor. Geely Auto, pazara dönüş yapmayı planlıyor. Volvo'nun da sahibi olan Geely International’ın Genel Müdürü Michael Song "eski dostlarımızı unutmayacağız" diyerek niyetlerin yineledi.
 - Çiftçilerin korkulu rüyası ortaya çıktı!
11 saat 17 dakika önce

Çiftçilerin korkulu rüyası tüm bahçeleri sarıyor! Fındık kurdu ve kokarca alarmı verildi

Fındık üreticileri için zararlılarla mücadele uyarısı yapıldı. Üreticinin korkulu rüyası fındık kurdu ve kokarca için alarmı bölgede alarm verildi. İlaçlamanın 1 hafta-10 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor.
 - Benzin ve motorin ucuzluyor
11 saat 26 dakika önce

Akaryakıt fiyatlarında tabela değişiyor, bu kez indirim geliyor

Petrol fiyatlarındaki gelgitli seyir yurt içinde akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine indirim gelecek.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 27 dakika önce

Ticaret hacmi 60 milyar dolar olacak! Türk iş insanları Almanya'da tarihi toplantılara imza attı

Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği ve İhlas Medya Grubuna bağlı Türkiye’de İş Dünyası dergisinin özel sayısı için düzenlenen buluşmalar Almanya'da gerçekleştirildi. Buluşmalara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Türkiye ve Almanya'dan çok önemli iş insanları katılım sağladı.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 54 dakika önce

Akıllı telefonda teknoloji devrimi son sürat!

İlk kez kullanıma sunulduğu günlerde sadece iletişim cihazı olan telefonlar artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte internet hızlarında yaşanan artış, akıllı telefonların kullanım alanlarını genişletti.
 - Bakır fiyatı tırmanıyor, 10 bin doları aştı
12 saat 15 dakika önce

Bakır fiyatları tırmanıyor! Madenler yetişemedi, ABD devinden arz stresi uyarısı geldi

Bakır fiyatları yükselişe geçti. Fed tarafından gelen faiz indirimi spekülasyonları sonrasında varlık fiyatlarında risk fiyatlaması yaşandı. ABD’li yatırım devi Goldman Sachs’tan gelen artan arz stresi uyarısı sonrası bakır ton başına 10 bin doları aştı.
 - Herkesin merak ettiği seviyeleri açıkladı
12 saat 18 dakika önce

Altında alım fırsatı! İslam Memiş'ten yatırımcıya uyarı

Orta Doğu’da ateşkes ihtimalinin azalması ve İsrail’in saldırılarına devam etmesi altın fiyatlarını etkiledi. Fed faizleri ve ABD istihdam verileri altın fiyatlarında dalgalı bir seyre neden oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş alım fırsatı için bekleyen yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.
 - Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sıkı talimat!
12 saat 48 dakika önce

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni talimat! Araç alımından fazla mesaiye tasarruf uygulanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde 160 merkez birimi ve 16 bölge müdürlüğüne tasarruf talimatı gönderdi. Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla hazırlanan genelge ile tasarruf tanıtım çalışmalarından, fazla mesaiye, enerji tasarrufundan araç alımına kadar pek çok maddede uygulanacak.
Sona Git