Tgrt Haber
25 May 2021 17:43

Çift aşı yaptıranlara turizmin kapıları açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, turizm sektörünün geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Ersoy, çift aşı yaptıran kişilere tatil kapılarının açık olacağını söyledi.

Çift aşı yaptıranlara turizmin kapıları açılacak
tatil,,turist,,çift aşı,

Türkiye turizmde yaz için hazırlıklarını sürdürüyor. Güvenli Turizm Sertifikası sayesinde hem yerli hem yabancı turiste güven verildiğini söyleyen Nuri Ersoy, vaka sayılarında yaşanan düşüşün umut verici olduğunu ifade etti.

Sektörde hareketlilik olması için korona virüs vaka sayılarının 5 binin altına çekilmesi gerektiğine değinen Nuri Ersoy, şöyle konuştu:

AB İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

"Rusya'nın geçen seneki sınırların üstünde kabul etmesi lazım. Geçen seneki sınırlara göre hiç kimse hiç kimseye kapılarını açamaz dünyada. Türkiye'ye değil hiç kimse hiç kimseye açamaz.

Avrupa Birliği ile görüşmeler devam ediyor, önümüzdeki hafta çok yoğun görüşmelerimiz olacak. Ülke bazlı, Avrupa Birliği değil, ülke bazlı kararlar alınıyor, herkes kendi kararını kendi veriyor."

ÇİFT AŞI YAPTIRANLARA KAPILAR AÇIK

AB ülkelerinin aldığı aşı kararına değinen Bakan Ersoy, "Avrupa Birliği ülkeleri yeni bir prensip kararı aldılar, çift aşı yaptıran ziyaretçilerin seyahat kısıtlamalarını kaldırıyorlar. Bu bizim için de geçerli zaten" dedi.

Türkiye'nin, AB ülkelerindeki aşıların tamamını kabul ettiğini belirten Bakan Ersoy, "Çin aşısıyla ilgili onlar bir ret vermiş değil. Daha yeni incelemeye aldılar, onun da olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Avrupa'da çok kullanılmayan bir aşı olduğu için ellerinde veri yok, verileri de topluyorlar şu anda" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...