Tgrt Haber

Yerken Kendinizi Kıbrıs’ta Hissedeceğiniz Orijinal Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2022 15:17 - Güncelleme : 02 Eylül 2022 16:08
Yerken Kendinizi Kıbrıs’ta Hissedeceğiniz Orijinal Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi!
kıbrıs kurabiyesi,kıbrıs kurabiyesi tarifi,rum kurabiyesi

İster özel günleriniz için ister çayın yanında atıştırmak için kıyır kıyır bir kurabiye tarifine ne dersiniz? Yavru Vatan Kıbrıs’ın farklı efsanevi lezzetlerinden bademli Kıbrıs kurabiyesinin orijinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte hiçbir yerde bulamayacağını orijinal Kıbrıs kurabiyesi tarifi….

Kıbrıs; Türk, Arap ve Yunan mutfak kültüründen büyük ölçüde etkilenen ancak İtalyan ve Fransız mutfağından da izler taşıyan bir mutfak kültürüne sahip. Akdeniz’in doğusundaki konumuyla Akdeniz yemeklerini son derece başarılı ve kendine özgün şekilde yansıtmayı başarıyor. Yavru vatan Kıbrıs’a gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken tatlardan biri de Kıbrıs kurabiyesi. Damakları çatlatan lezzetiyle sizi yerken Kıbrıs’a götürecek bu kurabiyeyi ister çayın yanında ister davet sofralarında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz orijinal Kıbrıs Kurabiyesi tarifi…

BADEMLİ KIBRIS KURABİYESİ TARİFİ

125 gram tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

4 bardak un

1 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

İçi için; 150 gram badem

2 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için; pudra şekeri

Yerken Kendinizi Kıbrıs’ta Hissedeceğiniz Orijinal Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi!

YAPILIŞI

Oda ısısında tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve şeker karıştırın, ardından kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.  Öte yandan bademleri biraz iri kalacak şekilde dövün ve tüm iç malzemeler ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına bademli karışımdan bir yemek kaşığı ekleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin ve 160 derece önce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, sonrasında pudra şekerine bulayarak servis edebiliriniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...