Tgrt Haber
26 Ocak 2015 17:02

Doğu Ukrayna'da olağanüstü hal ilan edildi

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ordunun ağır saldırısının ardından yeniden başlayan çatışmalar nedeniyle ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk kentlerinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Doğu Ukrayna'da olağanüstü hal ilan edildi
doğu ukrayna, olağanüstü hal,

Ukrayna'nın doğusunda gerilim tırmanırken, ülkenin başbakanı Arseniy Yatsenyuk, doğudaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi. Sputnik'te yer alan habere göre, Kiev'deki hükümet toplantısının ardından basına konuşan Yatsenyuk, bu önlemi güvenlik "güçlerinin eylemlerini koordine etmek ve vatandaşların güvenliğini daha iyi sağlamak için" aldıklarını söyledi. Yatsenyuk, ayrıca ülke genelinde teyakkuz durumuna geçileceğini belirtti. Bu arada Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde havan topu saldırıları devam ediyor. Olay yerinden bildiren Ria Novosti muhabiri, kentin her yanından patlama seslerinin geldiğini söyledi. Havan topu saldırıları nedeniyle birçok evin doğalgaz ve elektriksiz kaldığı bildiriliyor. Yine saldırılar nedeniyle birkaç troleybüs ve tramvay hattının da kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor. Bölgede ordu ve Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında yaşanan çatışmaların 9 Ocak'tan beri yoğunlaştığı gözleniyor. Havan topu mermileri ve roketlerin, sivillerin bulunduğu alanlara düşmesi sonucunda son iki haftada en az 50 sivilin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...