Tgrt Haber
22 May 2017 23:56

ABD’den Türkiye’ye 'derin diyalog' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Jonathan Cohen, ABD ve Türkiye’nin Suriye’de çözüm ve teröre karşı mücadele konularında derin diyalog başlatması gerektiğini söyledi.

ABD’den Türkiye’ye 'derin diyalog' çağrısı
abd, derin diyalog, türkiye,

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı Vekili Jonathan Cohen, ABD ve Türkiye’nin Suriye’de çözüm ve teröre karşı mücadele konularında derin diyalog başlatması gerektiğini belirtti.

Ankara ve Washington'un sadece YPG değil ortak çabalarla Suriye'de çözüme ulaşılması konusunda da diyalog yürüttüğünü söyleyen Cohen, "Öncelikle, ilişkileri derinleştirme ve genişletme, ticari ilişkileri güçlendirme konusunda liderler düzeyinde söz verdik" dedi.

ABD-Türkiye ilişkilerinin konu alındığı konferansta konuşan yetkili, "İki ülke, terörist gruplarla mücadelede omuz omuza durduğundan emin olmalı. Suriye'nin geleceğini ve İran'ın Ortadoğu'da oynayabileceği rolü konuşmaya devam etmeliyiz. İranlılarla nasıl bir etkileşim içinde olacağımız konusunda ortak bir anlayış var. Bizim tüm bu konularda daha derin diyaloga ihtiyacımız var. Bu, stratejik partnerliğin temelini genişletme fırsatını verecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...