Tgrt Haber
17 May 2014 16:43

Esed'in düşmanı Mikdat'ı IŞİD öldürdü

Suriye'nin Hama kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne esir düşen Ahrar'uş Şam komutanlarından Ebul Mikdat öldürüldü.

Esed'in düşmanı Mikdat'ı IŞİD öldürdü
IŞİD, İslami cephe, suriye, esed, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

İslami Cephe'ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ahrar'uş Şam Hareketi komutanlarından ve Esed güçlerine ait birçok zırhlı aracı etkisiz hale getirmesi nedeniyle "tank sniperi" lakabıyla bilinen Ebul Mikdat, Hama kentine yakın kırsal bölgede IŞİD terör örgütü tarafından esir alındıktan sonra başı kesilmek suretiyle öldürüldü. Tank savar kornet füzelerini çok iyi kullanan Ebul Mikdat'ın, Esed güçlerine ait en az 15 zırhlı aracı, söz konusu füzelerle vurarak etkisiz hale getirdiği ifade edildi. İslami Cephe kaynakları, IŞİD'in Ebul Mikdat'ı infaz ettiğini gösteren bazı fotoğrafları internet sitelerinde yayınladığını ve "kafir olduğu gerekçesiyle" idam ettiğini öne sürdü. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Nusra ve İslami Cephe'yle çatışan IŞİD, uzun süredir ülkenin kuzeyindeki Rakka ilinin denetimini elinde bulunduruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...