Tgrt Haber
23 Kasım 2017 21:14

Google ve Facebook'a kötü haber!

Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz, koalisyon görüşmelerinde dijitalleşme alanında uzlaşıldığını belirterek, kurulacak yeni hükümette, Google, Facebook gibi uluslararası dijital işletmelere yönelik yeni vergi düzenlemesi yapılacağını söyledi.

Google ve Facebook'a kötü haber!
google,,facebook,

Merkez sağ ÖVP Genel Başkanı Kurz ve aşırı sağcı Avusturya Özgürlük  Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz Christian Strache, yaklaşık bir aydır süren  koalisyon görüşmelerine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurz, ülkede yaklaşık bir aydır aşırı sağcı FPÖ ile yürütülen  koalisyon görüşmelerinde, her iki partinin dijitalleşme alanında yapılacak  yeniliklere yönelik anlaşma sağladığını belirtti.

Dijitalleşmenin ciddi zorlukların yanında farklı yenilik ve imkanlar  sunduğuna dikkati çeken Kurz, özellikle e-devlet, eğitim ve ekonomi alanında yeni  iş alanları ve kolaylıklar doğuracağını ifade etti.

Kurz, kişi ve kurumlara ait dijital hesap oluşturmak suretiyle devlet  hizmetlerinin hızlandırılması, ülke genelinde dijital  eğitim platformunun  kurulması ve özellikle dijital işletmelere yönelik vergi düzenlemesi yapılacağını  anlatı.

Google, Facebook gibi uluslararası dijital işletmelerin ticari alanda  Avrupa Birliği (AB) ve dünya gelinde ciddi kazançlar elde ettiklerin anımsatan  Kurz, söz konusu firmaların, ulusal ya da uluslararası alanda neredeyse hiç vergi  ödemediklerinin altını çizdi.   Kurz, dijital işletmelere yönelik vergi  düzenlemesi noktasında her iki partinin hemfikir olduğunu belirterek,  "Uluslararası dijital işletmelerin vergilendirilmesine yönelik oluşturulacak  modeli AB'ye taşıyacağız, ancak AB genelinde bir uzlaşı sağlanmaması durumunda,  biz konuyu ulusal çerçevede çözeceğiz. Çünkü kim bizde gelir elde ediyorsa o  gelirin vergisini ödemek zorundadır, aksi taktirde ticari alanda adaletsizlik  oluşur." diye konuştu.

Noel'e kadar hükümeti kurmak istediklerini ifade eden Kurz, ancak  kendileri için belli bir zamandan ziyade stabil ve kalıcı bir yönetim meydana  getirmenin daha önemli olduğunu dile getirdi.

Aşırı sağcı FPÖ Genel Başkanı Strache de kişi ve kurumlara yönelik  dijital hesap sisteminin bir çok alanda kolaylıklar sağlayacağına işaret ederek,  kişisel bilgileri içeren dijital kimlik sistemi oluşturulacağını, bu yöntemle  akıllı telefonlara yüklenebilecek bir uygulamayla vatandaşların sigortadan  vergiye kadar birçok alanda rahatlıkla bilgi edinebileceğini söyledi.

Avusturya'da 15 Ekim’de düzenlenen seçimlerde Kurz'un liderliğindeki  merkez sağ ÖVP birinci parti olarak çıkmıştı. Meclise girmeyi başaran bütün  partilerle görüşen Kurz, aşırı sağcı FPÖ ile koalisyon görüşmelerine başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...