Tgrt Haber
21 Haziran 2015 13:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Başkan seçilince görevi vereceğim

Mülteciler Günü için Mardin'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Ahmet Türk tarafından karşılandı. Erdoğan, hükümeti kurma görevini Meclis Başkanı seçildikten sonra vereceğini söyledi

Başkan seçilince görevi vereceğim
erdoğan,hükümet kurma görevi,

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmak için siyasi parti genel başkanlarına görevlendirmeyi Meclis başkanlık seçiminin yapılmasının ardından vereceğini açıkladı. Kendisine yemin töreninden hemen sonra böyle bir görev verme durumu olup olmadığı sorulan Erdoğan, "Affedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum ama duymaz uydurur bunların yaptığı bu. Böyle bir düşüncem yok" diye konuştu. Dünya Mülteciler Günü çerçevesinde geldiği Midyat'ta BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Yüksel Temsilcisi dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie ile görüşen Erdoğan, "Son gelişmeleri değerlendirdik ve BM Genel Kurulu'nda veya BM'de bu konuyla ilgili özel bir oturum yapmaları teklifinde bulunduk" dedi. Erdoğan'ın Mardin Midyat gezisinde bir de sürpriz yaşandı. 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı Mardin gezisinde Kandil'in çağrısına uyarak karşılamayan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bu kez karşılamaya geldi. Erdoğan da Midyat programına Türk'ü davet etti. Türk, hem helikopterinde hem otobüsünde hem de programlarında Erdoğan'a eşlik etti. Midyat'ta ilk olarak Guterres ve Jolie ile görüşen Erdoğan, görüşmelerden sonra şu açıklamalarda bulundu: 
EN ÇOK MÜLTECİNİN OLDUĞU ÜLKEYE GELDİLER: 
BM Mülteciler şef konseyi başkanı ve Angelina Jolie ile birlikte görüşmeyi yaptık. Zaten daha önce buralara ziyaretleri olmuştu, şimdi bugün hem ziyareti yapacaklar hem malum mültecilerle ilgili yıldönümü olması hasebiyle ziyareti burada düşündüler çünkü dünyada şu anda en çok mülteci kabul eden ülke Türkiye. ÖZEL OTURUM: 
Suriye ve Irak başta olmak üzere 2 milyon gibi bir mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Son gelişmeleri değerlendirdik ve BM Genel Kurulu'nda veya Birleşmiş Milletler'de bu konuyla ilgili özel bir oturum yapmaları teklifinde bulunduk. Özel oturumla ilgili olarak da gerek kendileri gerekse bizler takipçisi olmamız gerekiyor dedik. Zira bildiğiniz gibi şu ana kadar bize dünya ülkelerinden gelen destek yaklaşık 370 milyon dolar civarında. Ama yaptığımız harcama 6 milyar doları aşmış vaziyette. 

ERKEN GÖREVLENDİRME YOK: 
(Erken görevlendirme iddiaları) Affedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum ama duymaz uydurur bunların yaptığı bu. Böyle bir düşüncem yok. 

AHMET TÜRK'E JEST: 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Midyat programı için geldiği Mardin'de kendisini karşılamaya gelen HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e jest yaptı. Erdoğan, Türk'ü programına davet etti. Midyat'a geçerken Erdoğan'a helikopterde eşlik eden Türk, Midyat'ta da Cumhurbaşkanlığı otobüsünde tüm programlara katıldı. 

BAŞKANLIK SEÇİMİ 29 HAZİRAN'DA: 
Meclis İç Tüzüğü'ne göre Meclis toplandıktan 5 gün sonra Meclis Başkanlığı seçimi yapılması gerekiyor. Bu şartlarda 23 Haziran Salı günü yemin töreni için toplanacak Meclis'in başkanını seçmek için de 29 Haziran Pazartesi günü toplanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...