Tgrt Haber
15 Mart 2018 14:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Çiftlik Bank nedir? | Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın kim, kaç yaşında?

Binlerce kişinin 500 milyon lira dolandırıldığı öne sürülen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın kimdir? 27 yaşındaki Mehmet Aydın hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Peki Çiftlik Bank nedir? Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın kim? Çiftlik Bank dolandırıcılığı nedir? İşte Çiftlik Bank ile ilgili detaylar

Çiftlik Bank nedir? | Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın kim, kaç yaşında?
çiftlik bank,,çiftlik bank nedir,,mehmet aydın,,mehmet aydın kimdir,,mehmet aydın nerede,,mehmet aydın nereye kaçtı,

Çiftlik bank mağdurlarının çözüm arayışı sürüyor. Türkiye genelinde binlerce kişi daha çok para kazanma ümidiyle çiftlik banka para yatırdı.  Bir sene içinde binlerce kişiden 511 milyon lira para topladı. İnsanlara paraları geri verilmedi. Çiftlik Bank nasıl bir sistem? Çiftlik Bank kullanıcıları nasıl mağdur oldu?

Binlerce insanı dolandırarak mağdur eden Çiftlik Bank skandalının etkileri sürüyor. Uzun zamandır gündemde olan ve hafta sonu merkez binasını boşaltan Çiftlik Bank'ın alacaklıları, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan tesisleri kamyonlarla bastı. Alacaklılar, dolandırıldıklarını söyleyerek, tesiste bulunan hayvanları kamyonlara yüklemek istedi. Şirketin kurucusu Mehmet Aydın'ın ise Uruguay'a kaçtığı ifade ediliyor.

 Çiftlik Bank nedir? | Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın kim, kaç yaşında?

ÇİFTLİK BANK NEDİR? 

200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli Çiftlik Bank, aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyelere, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç sağlandığı iddia ediliyor. Sistem içindeki ödeme trafiği ise Papara adı verilen bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.

Çiftlik Bank nedir? | Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın kim, kaç yaşında?

ÇİFTLİK BANK SAHİBİ MEHMET AYDIN KİMDİR?

Çiftlik Bank sahibi 27 yaşındaki Mehmet Aydın’ın asıl işi arıcılık. Çiftlik Bank’ı ilk olarak oyun olarak geliştirdi, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği açtı. Mehmet Aydın, 80 bin kişiden topladığı 511 milyon TL ile yurtdışına kaçtı. 

SPK'DEN SUÇ DUYURUSU

Sermaya Piyasası Kurulu, Çiftlik Bank hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. SPK'dan yapılan açıklamaya göre, Çiftlik Bank sistemi için piramit satış sistemi değerlendirmesi yapıldı. Açıklamanın devamında, hileli işlemler yapıldığı belirtilerek, sisteme para yatıranların zarara görebileceği kaydedildi.

BAKANLIK UYARMIŞTI

Çiftlik Bank ile ilgili şikâyetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önce inceleme, ardından soruşturma başlatmıştı. Bakanlık müfettişleri soruşturmayı tamamladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiftlik Bank oyunun 'nitelikli dolandırıcılık' olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...