Tgrt Haber
25 Haziran 2015 09:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

IŞİD'den beklenmedik hamle

Gece yarısı saat 04:40 sıralarında IŞİD Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı. IŞİD'in saldırısı sonrası bölgede çatışma çıktı. Çatışmada esnasında büyük bir patlama da yaşandı. Ölü ve çok sayıda kişinin yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. Ayrıca sınıra doğru yönelmeler de izleniyor. Çatışma devam ediyor.

IŞİD'den beklenmedik hamle
ışid, kobani, çatışma,

Saldırının sebebi tam olarak bilinmiyor. Ancak IŞİD'in, YPG'nin Rakka'ya doğru ilerlemesini durdurmak için yaptığı düşünülüyor.  IŞİD'çilerin YPG'nin askeri elbiseleriyle sızdıkları iddia ediliyor. Öte yandan halka anonsla evlerin çıkmamaları için uyarı yapılıyor. 
BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İDDİASI
Sabah 08.00 itibarıyla  çatışmaların hafiflediği, 3 noktada sürdüğü öğrenildi. Bomba yüklü bir aracın sınır hattı ile Kobani arasında patlatıldığı da iddialar arasında. 
AA'nın haberine göre Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana  gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Patlamanın ardından bir grup Suriyeli, Türkiye sınırında toplandı. Öte yandan güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırdı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...