Tgrt Haber
14 Kasım 2017 16:57

Ehliyet sınav tarihi açıklandı mı? | MEB Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? | 2017 Ehliyet Sınavı tarihleri

(MEB) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı. 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları, bu hafta içerisinde erişime açılıyor. Ehliyet sınav tarih ve sonuçları MEB'in kendi resmi sayfası üzerinden açıklanacak. Geçer not alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Peki MTSAS- 4 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav tarihi açıklandı mı? | MEB Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? | 2017 Ehliyet Sınavı tarihleri
Ehliyet sınav sonuç tarihi belli,Ehliyet sınavı ne zaman,Ehliyet sınav sonuçları,Ehliyet sınav sonuçları sorgulama

Ehliyet sınav sonuçları için nefesler tutuldu. Yıl içerisinde beş kez gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının dördüncüsü 7 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti, sınavda çıkan sorular ve cevap anahtarı kısa sürede ODSGM sayfası üzerinden erişime açıldı. Sürücü adayları şimdi büyük bir merakla sonuçları bekliyor. Peki Ehliyet sınav sonuçları bu hafta ne zaman açıklanacak?

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Direksiyon sınavının süresi 35 dakikadan az olamaz. Sınavın ilk 5 dakikasında adaya, aracın tanınması ile ilgili sorular sorulur. Bu sorulara yeterli cevap veremeyen adaylar başarısız sayılır. Sınav başladıktan sonra adayın koltuğu ve aynaları ayarlamasından direksiyon hakimiyetine, dönüş kurallarına uymasından hız limitlerini dikkate almasına kadar birçok nokta değerlendirilir ve puanlandırılır. Aday tarafından yapılan her hata, puan kaybedilmesine yol açar. Eğimli yolda aracın durdurulup hareket ettirilmesi, ani fren yapabilme, geçiş kurallarına uyma da dikkat edilen noktalardan bazılarıdır. Direksiyon sınavı sona erdikten sonra, aynı gün içinde adayların sınav sonuçları açıklanır. Başarılı olan adaylar stajyer ehliyet almak için hak kazanır.
2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

MTSKS-1 / 11 Şubat 2017 (saat 14.00)
MTSKS-2 / 20 Mayıs 2017 (saat 14.00)
MTSKS-3 / 29 Temmuz 2017 (saat 14.00)
MTSKS-4 / 7 Ekim 2017 (saat 14.00)
MTSKS-5 / 23 Aralık 2017 (saat 14.00)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 takvimine göre binlerce sürücü adayının girdiği MTSKS 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

Ehliyet Sınav Sorularına Nereden Ulaşılır?
Ehliyet sınav sorularını internet üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Yazımızın sonunda size vermiş olduğumuz bağlantı adresinde ehliyet sınav sorularının olduğu resmi bir internet sitesi bulunmaktadır. Buraya tıkladıktan sonra aşağıda resimde belirttiğimiz yere tıklayınız.

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Ehliyet Sınav Sonucu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemi sayesinde sınav sonucunuzu öğrenebildiğiniz gibi ikinci aşamaya geçip geçmediğinizi de öğrenebilirsiniz. Ehliyet sınav sonucunu sorgulama işlemi günümüzde kolaylıkla yapılabilmektedir. Peki ehliyet sınavı sonuçları sorgulama işlemini nasıl yaparsınız? Ehliyet almak isteyen kişilerin sınava girmeleri gerektiği gibi bu sınavların 4 kez hakkı vardır. 4 yazılı sınav 4 kez de uygulama sınavı. Eğer sınava girilmemiş ise o sınav hakkı yanar ve 3 hakkı kalır adayın. Eğer ki adayların o gün içerisinde alınmış yatakta tedavi edildiğine dair bir raporu var ise bir hak daha sunulur. Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemi Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yapılmaktadır. Yazımızın devamında sizlere ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı resimlerle anlatacağız. Sizlerle paylaşacağımız adımları takip ederek ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminizi başarıyla tamamlayabilirsiniz.

STAJYER EHLİYET

Stajyer ehliyet, 2 yıllık bir süreci kapsar. Bu süreç içerisinde adayların 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşmayanlar başarılı sayılırlar. 75 ceza puanına ulaşan adayların ise ehliyetlerine el konulur. Ehliyetleri alınan adaylar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda da ehliyet alınabilmesi için yeniden sürücü kursuna kayıt olunarak ehliyet sınavına girilmesi gerekir. Ceza puanı yazılmasına neden olan bazı durumlar; kırmızı ışık ihlali 10 ceza puanı, ruhsatsız araç kullanmak 10 ceza puanı, emniyet şeridinden gitmek 20 ceza puanı, cep telefonu ile konuşmak 10 ceza puanı, emniyet kemerini takmamak 15 ceza puanı getirir.

Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemi için ilk olarak yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağımız bağlantı adresine tıklamalısınız. Karşınıza gelen sayfa da bulunan listeden sizin girmiş olduğunuz tarihe uygun olan seçeneği seçmelisiniz. Ayrıca bu listeden istediğiniz tarihin sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Sadece istediğiniz tarihin sınav sorularını içeren seçeneğe tıklamanız yeterli olacaktır.

Ehliyet Ceza Sorgulama
Sürücü belgesi olan kişiler kara yollarında seyir halinde iken yaptıkları hatalardan dolayı trafik cezası alırlar. Bu cezalarda ehliyet sicil hanelerine yazılır ve belirli bir baraja ulaşılınca kişinin ehliyeti geçici olarak yada sürekli olarak geçersiz sayılır. Bundan dolayı da cezası olan kişilerin ceza puan sorgulaması yapmaları gerekir. Ceza sorgulama işlemi hizmet veren resmi kurumların resmi internet sitelerinde kolaylıkla yapılabilir. Ancak genelde bu sitelerde e-devlet şifresine gerek duyulacağı için genellikle e-devlet üzerinden işlemlerini yapmış olursunuz.

(MEB) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı. 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları, bu hafta içerisinde erişime açılıyor. Ehliyet sınav tarih ve sonuçları MEB'in kendi resmi sayfası üzerinden açıklanacak. Geçer not alan sürücdireksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Peki MTSAS- 4 sonuçları ne zaman açıklanacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...