Tgrt Haber
22 May 2017 11:39

Altın bugün ne kadar oldu? Çeyrek kaç lira? 22 Mayıs altın fiyatları

Haftanın ilk gününde altın fiyatları ne kadar oldu?.Çeyrek kaç lira? İşte altın piyasasıyla ilgili güncel durum...

Altın bugün ne kadar oldu? Çeyrek kaç lira? 22 Mayıs altın fiyatları
altın, altın fiyatları,çeyrek altın,çeyrek altın fiyatları,22 mayıs altın fiyatları,

Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Dalgalanmaların sürdüğü altın fiyatları piyasaların son gününde nasıl kapattı? Kapalıçarşı'da çeyrek altın 236,68 liradan gram ise 144,42 liradan satıldı. Bugünün piyasalarıyla ilgli güncel bilgiler geldiğinde haberimizde yer alacaktır. İşte piyasaların güncel durumu ve uzman yorumları...

 

Altın yatırımcısı alıma geçti

Risk iştahının azaldığı küresel piyasalarda yatırımcı altına yöneldi. Hafta başından bu yana alımlarla gram altın fiyatları yüzde 4 yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın federal bir soruşturmayı engellediğine yönelik iddialar küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken, altının ons fiyatı 1.263,21 ile 1 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
 
Yatırımcının altında alıma geçmesi gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını da hafta başından bu yana yukarı taşıdı. Gram altın vey çeyrek altın yüzde 4 arttı. Gram altın 141,50 liradan 147,08’e, çeyrek altın ise dün 243 lira seviyesine kadar çıktı. Analistler, yatırımcıların Trump’ın başkanlığı bırakmak zorunda kalması ihtimalini fiyatladığını dile getiriyor.
 
AL-SAT HIZLANABİLİR
 
Güvenli liman olarak görünen altın yatırımında al-sata da dikkat çekiliyor. Nitekim dün gün içinde altın fiyatlarında iniş ve çıkışların hızlandığı gözlendi. Güne 138 lira seviyesinden başlayan çeyrek altın, Kapalıçarşı’da 5 lira birden yükselerek 143 liraya kadar çıktı. Bu seviyeden sonra ise altın yatırımcısı al-sat yapmaya başladı. Saatler 14,32’yi gösterdiğinde başlayan kar satışlarıyla çeyrek altın fiyatları 139 liraya kadar geriledi.

Altın bugün ne kadar oldu? Çeyrek kaç lira? 22 Mayıs altın fiyatları
 
Analist İslam Memiş, “Altının ons fiyatı yükselişlerini sürdürebilmesi için 1.260 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerekiyor. Gram altında 143 lira seviyesi direnç" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...