Tgrt Haber
03 Nisan 2018 17:03

Bakan Albayrak: Tarihi bir ana şahit oluyoruz

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma töreninde konuşan Bakan Albayrak, "63 yıllık rüyanın gerçekleşmesinde en önemli kavşakta duruyoruz. Bugün tarihi bir ana şahit oluyoruz." dedi.

Bakan Albayrak: Tarihi bir ana şahit oluyoruz
berat albayrak,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

63 yıllık rüyanın gerçekleşmesinde en önemli kavşakta duruyoruz. Bugün tarihi bir ana şahit oluyoruz. Bugün burada 20 milyar dolarlık maliyetiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük projesinin temelini atıyoruz. 7 gün 24 saat sıfır emisyonla elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Birçok alanda kazandıracağı nükleer teknoloji kapasitesini de düşününce önemli bir miladı yaşadığımız açıktır. İnşaatın başlamasıyla 10 bin kişilik istihdam olacak, işletmeye başlayınca 3 bin 500 kişi çalışıyor olacak. Sanayimize milyarlarca dolarlık iş imkanı oluşacak. İnanıyoruz ki ülkemiz bu teknolojide de dünya ile rekabet edebilecek kapasiteye Allah'ın izniyle kavuşacaktır.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Sözlerime son vermeden önce bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'e katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Akkuyu projesinde başta sayın Taner Yıldız olmak üzere 1955 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...