Tgrt Haber
23 Mart 2017 11:04

Duran Akbulut hayatını kaybetti!

Türkiye`de iş dünyasının önemli isimlerinin üye olduğu Büyük Kulüp`ün 21 yıldır başkanlığını yapan Duran Akbulut (80), dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Duran Akbulut hayatını kaybetti!
duran akbulut,duran akbulut kimdir

Duran Akbulut için düzenlenecek cenaze törenine ilişkin Büyük Kulüp yönetiminin toplantı yaptığı öğrenildi. Duran Akbulut’un bir süreden beri akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Duran Akbulut için düzenlenecek cenaze törenine ilişkin ayrıntıların bir kaç saat içinde belli olması bekleniyor. Duran Akbulut, 1974 yılından bu yana Büyük Kulüp Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Son 23 yıldan bu yana da yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

BÜYÜK KULÜP HAKKINDA

Büyük Kulüp Derneği’nin temeli, 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison’un tarafından atıldı.

Büyük Kulüp veya tam adıyla Büyük Kulüp Derneği Fransızca: Cercle d`Orient, 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison’un girişimleriyle yönetici, diplomat ve iş adamlarından oluşan 30 kurucu üye tarafından Cercle a`Pera adıyla İstanbul ilinde sosyal amaçla kurulan, 1884 yılında ise adı Cercle d`Orient olarak değiştirilen dernektir.

Dernek günümüzde İstanbul ili Kadıköy ilçesi sınırları içerisindeki 6.773 m² büyüklüğünde arazide bulunan ve yalnızca dernek üyeleri ile ziyaretçilerin girebildiği tesislerin işletmeciliğini yapmaktadır.

Büyük Kulüp Derneğinin amblemi çelenk halinde çatılmış defne dalları arasında büyük harflerle “B” harfi üzerine işlenmiş “K” harfinden oluşur ve renkleri mavi beyazdır. Dernek üyeleri Asıl ve Onursal Üye olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yönetim Kurulu kararı ile devletin üst düzey görevlerinde bulunanlar ile ülkeye ve derneğe büyük hizmetleri dokunan kişiler onursal üye olarak seçilebilirler. Ancak onursal üyeler genel kurula katılamaz ve oy kullanamazlar.

Ayrıca onursal üyelerden aidat alınmaz. Asıl üyeler ise üye sicil kaydı bulunanlar üyeler arasından seçilir. Bu miktar her yıl üye sicil kaydı bulunanların %3 kadardır.25 yaşını tamamlayan kişiler derneğe üyelik için başvurabilirler.Derneğe üye olmak isteyenlerin inceleme işlemlerini ise Balotaj Kurulu yerine getirir. Üyeleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde görev yapmış askeri personel ile siyasetçi ve bazı kamu kurumları ile odaların yöneticileri bulunmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...