Tgrt Haber
05 Mart 2018 20:27

Rusya Türkiye'ye tarih verdi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaası için tarihi açıkladı. İlk ünitenin 2023 yılında devreye alınacağı dev projenin maliyetinin ise 20 milyar dolar olması öngörülüyor.

Rusya Türkiye'ye tarih verdi
akkuyu,rusya

usya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasına nisan ayında başlayacaklarını söyledi.

İLK BETON DÖKÜLECEK
Lihaçev, “Nisan ayının başında Akkuyu’daki arazide ‘ilk betonun’ dökülmesi planlanıyor” dedi.

Rusya Türkiye'ye tarih verdi

101 LİSANSIN 90’INI ALINDI

Sputnik’in haberine göre; Nükleer santral arazisindeki çalışmaların başlaması için 101 lisans gerekli olduğunu da kaydeden Lihaçev, bunların 90’ını aldıklarının altını çizdi.

Rusya Türkiye'ye tarih verdi

20 MİLYAR DOLAR YATIRIM MALİYETİ VAR

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak olan ve 20 milyar dolar yatırım maliyeti öngörülen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki ilk ünitenin 2023 yılında devreye alınması bekleniyor.

90 MİLYAR LİRALIK TEŞVİK

Kasım ayı yatırım teşvik belgesi listesine göre, Akkuyu NGS'ye başta vergi muafiyeti olmak üzere 76 milyar liralık yatırım desteği sağlanacak. Bu rakam 4 milyar 508 milyon 259 bin 804 dolar tutarındaki ithal makine ve teçhizat desteği ile 90 milyar lirayı aşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...