Tgrt Haber
03 Haziran 2023 17:24 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 20:58

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin ettikten sonra Külliye'de düzenlenen törende yeni dönemin ilk mesajlarını verdi. 85 milyonun tamamına kucaklaşma çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nefreti, öfkeyi değil kardeşliği yücelten bir anlayışla hareket ediyoruz. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara koyalım, küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa barışmanın yollarını arayalım" dedi. Muhalefete de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her seçim sonrası uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım
Erdoğan,yemin töreni,Külliye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni döneme resmen başladı. Yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, buradan da Külliye'de geçerek, 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı vererek 85 milyona kucaklaşma çağrısı yaptı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Milletim, değerli devlet ve hükümet başkanları, değerli meclis başkanları, değerli ülke temsilcileri, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.Sizleri bu tarihi törende, milletin evinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Rabbim'e, 5 sene daha bize bu görevi bahşettiği için hamddediyorum. Bizi bu göreve getiren aziz milletimin her birine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bir kez daha bu makama layık gören 27 milyon 835 bin kardeşimin hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. İradeleri farklı yönde tecelli etse de sandıklara giderek demokrasimizin gücüne güç katan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Anavatanlarına karşı vatandaşlık görevini yerine getiren yurt dışındaki gurbetçilerimizi özellikle tebrik ediyorum. 

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihlerinden dolayı son 2 haftada sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içinde ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum gönlün de duasını aldık. Türkiye deyince gözleri parlayan, gözyaşı döken, bizimle sevinip üzülen tüm kardeşlerime şükranlarımı ifade ediyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

BATI MEDYASINA TEPKİ

Seçimlerden sonra arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Tüm bunlarla birlikte dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Türkiye'ye yönelik bu büyük sevdanın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahçup etmesin.

14 Mayıs'ta seçimlerin Meclis tarafını Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekili ile başarıyla tamamlamıştık. Ancak Cumhurbaşkanı seçimi rakibimize fark atmamıza rağmen ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs'ta milletimiz yarım bıraktığı işi tamamlamak için yeniden sandık başına gitti. Yüzde 52,18 oy alarak 5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk. Aşkınan çalışan yorulmaz diyerek Türkiye için eser üretmeye devam edeceğiz.

KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI

Hangi siyasi görüşe kökene meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarımızda bu hassasiyetmizi hep koruduk. Hizmet götürürken kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Bölgecilik, particilik, ayrımcılık yapmadık. Şeyh Edebali gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Yunus Emre gibi 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' dedik. Bugün de aynı hikmet ışığının izinden gidiyoruz. Bugün de aynı idealleri, ilkeleri savunuyoruz. Bugün de tüm Türkiye'ye Hacı Bektaş'ın, Yunus Emre'nin, Pir Sultan'ın, Mevlana'nın sevgi diliyle sesleniyoruz. Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil, muhabbeti, hoşgörüyü kardeşliği kucaklaşmayı yücelten bir anlayışla hareket ediyoruz. Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim diyoruz. Bu samimi çağrımızın bütün renkleri, zenginlikleri ve farklılıklarıyla 85 milyonun tamamında karşılık bulacağına inanıyorum.

Türkiye'nin her bir vatandaşının enerjisine, fikrine, katkısına ihtiyacı var. Türkiye'nin 85 milyonun tüm fertlerinin tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Millet olarak bu güçlü birlikteliği yeniden tesis etmemiz gerekir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

YENİ KABİNE SALI GÜNÜ TOPLANACAK

Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibarıyla sona erdi. Milli irade sandıkta 2 kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanıuş döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım ve yeni kabineyle Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Gecikmeden salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. Seçim gündemine takılıp kalmak Türkiye'ye patinaj yaptırmaktır. Artık yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişten, geçmişteki hatalardan ders çıkararak istikbali inşa etmeliyiz. Seçimden sonra kendini güncellemeyi başaran geleneğe sahibiz. Eksiklerimizi gidererek, hatalarımızı düzelterek bugünlere geldik.

MUHALEFETE SESLENDİ: ARTIK MİLLİ İRADEYLE BARIŞIN

Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık, rövanş peşinde koşmadık. Haksızlığa uğrasak da hakka girenlerden olmadık. Yalanlara iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Bize oy vermeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. Ancak ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin hiçbirinde muhalefette böyle bir tavur görmedik. En büyük sıkıntımız ülkemizde gayretli bir muhalefetin olmayışıdır. Eski alışkanlıklarından maalesef kurtulmadılar. Samimi bir özeleştiri yapmaktansa başarısızlıklarının sebebini hep vatandaşta aradılar. Her seçim sonrasında uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. Gazetecisi, yazarı, sivil toplumu, sanatçısı, siyasetçisiyle tüm muhalet cenahının artık milli iradeyle barışmasını istiyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

'GELİN KIZGINLIKLARI BİR KENARA BIRAKALIM'

Türkiye'nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımızı kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gün bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara koyalım. Gelin küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa barışmanın yollarını arayalım. Gelin Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim. İnşallah el birliği içinde bunu başaracağımızdan şüphe duymuyorum. 

YENİ ANAYASA SİNYALİ

Seçim meydanlarında verdiğimiz sözlerin tamamının takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Demokrasimizi darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesini hakiki manasıyla pratiğe dökmekte kararlıyız. Bunu da içe kapanarak, hadiseleri tribünden izleyerek değil, girişimci ve insani diplomasimizin etki alanını daha genişleterek yapacağız. Türkiye'nin çıkarlarını savunurken artık elimiz daha da güçlendi. Bundan sonra uluslararası kamuoyu, küresel krizlerin çözümünde daha fazla insiyatif alan, bölgesinde istikrarın ve barışın tesisi için daha fazla çabalayan Türk ve İslam dünyasının kalkınması için daha çok koşturan, mazlum ve mağdurlara daha fazla sahip çıkan bir Türkiye göreceğiz.

TERÖRLE MÜCADELE VE MAVİ VATAN VURGUSU

Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında sınırları içinde ve dışında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan'da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözleten, ekonomiden ticarete güvenlikten demokrasiye başarı çıtasını yükselten, her alanda daha kararlı, cesur aktif bir Türkiye bulacak. Gelecek 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz."

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR

Sandığa giderek özgür iradesiyle ülkemize demokrasi şöleni yaşatan her bir vatandaşıma 85 milyonun her bir ferdine tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesileyle halef selef olduğumuz eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey'e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük kucaklaşma çağrısı: Gelin kızgınlıkları bir kenara bırakalım

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...