Tgrt Haber
19 May 2015 09:43

Mutlu Kaya olayında bir kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya olayı ile ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kaya'nın babası olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Mutlu Kaya olayında bir kişi gözaltına alındı
Mutlu Kaya, saldırı, eğitim,Hastane,Sibel Can,Diyarbakır

Diyarbakır Ergani'de yaşayan ve ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 1  kişinin gözaltına alındığı bildirildi.  Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya  kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu'ya yönelik saldırıyla  ilgili soruşturma sürüyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen  çalışmalarda, saldırı olayıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
TEDAVİ SÜRÜYOR, BABA KONUŞTU
Bu arada, başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu  Kaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki  tedavisi devam ediyor. Baba Mehmet Kaya, hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada,  olayın dün gece 03.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı. Kendisinin olay esnasında evde olmadığını ifade eden baba Kaya,  şunları söyledi: "Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek  için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4  kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor.  Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar." 
SİBEL CAN'DAN YARDIM İSTEDİ
 "Ben çocuğumu kolay kolay bu seviyeye getirmedim. Devletten olsun,  milletten olsun yardım bekliyorum" diyen baba Kaya, şöyle konuştu: 
"Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum.  Özellikle  Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir. Olayı  gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kim ise  Allah belasını versin. Devlet onu yakalar, hapse atar cezasını çeker. Önemli olan  Mutlu'nun sağlığına kavuşması. Kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına  bedel." 
ÖZEL EKİP KURULMUŞTU
Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip kurulmuştu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu.
'Hayatım artık düzelsin istiyorum'
Her yerde aranan saldırganın Kaya’nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.
TEHDİT Mİ? ESKİ SEVGİLİ Mİ?
Genç kızla ilgili geçtiğimiz haftalarda aile yakınları tarafından tehdit edildiği iddiası da ortaya atılmıştı. Bir diğer iddia ise saldırının arkasında eski sevgilinin olduğu yönünde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...