Tgrt Haber
21 Ekim 2016 03:15

Terörle mücadeleye destek amaçlı dilekçelere düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'ne göre, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmayan dilekçeler incelemeye alınmayacak.

Terörle mücadeleye destek amaçlı dilekçelere düzenleme
resmi gazete,

Terörle mücadeleye destek amacıyla idarelere verilen dilekçeler hakkındaki Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, terör  örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı  faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadeleye  destek amacıyla idarelere sunulan dilekçelerin, sahibinin adı, soyadı ve imzası  ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmaması halinde incelenmemesi talimatı  verildi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının  Kullanılmasına Dair Kanun'un 4. maddesindeki dilekçe hakkına ilişkin  düzenlemelerde, dilekçelerde sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri ya da  ikametgah adresine yer verilmesi zorunluluğunun bulunduğu hatırlatılan genelgede,  şunlar kaydedildi:
 
"Terör örgütleri ve Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli  güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla  mücadele, idarelere dilekçe vermek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu  kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya  iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak  idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya  ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...