Tgrt Haber
19 Mart 2018 10:07

Üç aylar ne zaman başlayacak 19 Mart 2018 | İşte Üç aylar tarihi!

Üç aylar ne zaman başlıyor? Recep Ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan Ayı ile sona eren üç aylar 2018 yılının hangi ayında başlayacak? Üç aylar ibadetleri nelerdir? Recep ayı ne zaman başlıyor?

Üç aylar ne zaman başlayacak 19 Mart 2018 | İşte Üç aylar tarihi!
uc aylar,,üç aylar ne zaman başlayacak,,üç aylar tarihi,,recep ayı

Üç aylar başlangıcı, 19 Mart 2018 itibari ile başlıyor. Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni Diyanet açıkladı. 21 Mart ile 22 Mart’ı bağlayan gece kandil idrak edilecek. İbadetlerini yapmak isteyen vatandaşlar için “2018 Kandil Günleri” ni sizler için derledik. 

2018 KANDİL TARİHLERİ

Regaip Kandili : 22 Mart 2018 Perşembe
Miraç Kandili : 13 Nisan 2018 Cuma
Berat Kandili : 30 Nisan 2018 Pazartesi
Mevlid Kandili : 19 Kasım 2018 Pazartesi
Kadir Gecesi : 10 Haziran Pazar Günü

Üç aylar ne zaman başlayacak 19 Mart 2018 | İşte Üç aylar tarihi!
Regaip Kandili’nde hangi ibadetler yapılır?
İhsanın ve hayrın bol olduğu gece olan Regaip Kandili’nde yapılacak ibadetler namaz kılmak, dua etmek, oruç tutmak olabilir. 
Regaip Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Regaip Kandili’nde yapılacak ibadetler nelerdir?
Regaib, "pek çok ihsan" manasına gelen "Ragibe" kelimesinin çoğuludur. Bu gecede Cenab-ı Hakk engin rahmetiyle tecelli edip sonsuz mağfiretiyle muamelede bulunduğu için geceye bu isim verilmiştir. Regaip kandili ihsan gecesi olduğu için bol bol dua edilmelidir. Peki kandil duası nasıl yapılır? İşte Regaib gecesi okuyabileceğiniz dualar;
 Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmeli, O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon ile duaları istenmeli.
Recep ayının başlangıcında Peygamberimizin (SAV) şöyle duâ ettiği rivayetler arasında yer almaktadır:

"Ey Allah'ım! Recep ve Şabanı bize mübârek kıl, bizi Ramazana kavuştur." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...